Secretarul-general NATO, Rasmussen, avertisment pentru Europa

Anders Fogh Rasmussen
Anders Fogh Rasmussen

Secretarul-general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, a declarat, luni, în cadrul Comitetului pentru Afaceri Externe a Parlamentului European, că Europa nu poate fi o forță politică pe plan mondial fără o susținere militară pe măsură, scrie euobserver.com.

”Noi europenii trebuie să înțelegem că o putere moale fără susținere nu este o putere. Fără un suport pentru diplomație, Europei îi va lipsi credibilitatea și influența”, li s-a adresat Rasmussen eurodeputaților.

”Dacă țările Europei nu se vor angaja ferm să investească în securitatea și apărare, atunci toate discuțiile despre o Europă întărită vor fi vorbe goale”, a continuat el.

Din cele 37 de țări membre UE, 21 sunt de asemenea și membre NATO.

Șeful NATO a menționat că din cauza crizei economice este prea scump pentru fiecare țară în parte să cumpere echipamentul pe care NATO crede că Europa ar trebui să-l aibă.

Remarcile sale cu privire la politica externă a UE au ridicat întrebări cu privire la o eventuală substituire a actualului șef al diplomației europene, Catherine Ashton, cu secretarul-general al NATO, Anders Fogh Rasmussen. ”Nu m-am gândit încă la următoarea etapă a carierei mele”, a precizat el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel