Secretarul general NATO, mesaj de susținere pentru OMS

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Secretarul general NATO, Antonio Guterres, a transmis un comunicat care vine în susținerea Organizației Mondiale a Sănătății.

Secretarul general NATO, Antonio Guterres, a transmis un comunicat care vine în susținerea Organizației Mondiale a Sănătății, conform The Guardian. OMS a fost atacată de critici, printre care și președintele american Donald Trump, care au acuzat că este înclinată către China.

Comunicatul lui Guterres a venit după ce chiar directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a luat apărarea muncii organizației și a propriei persoane, răspunzând la întrebărilor jurnaliștilor. Donald Trump a transmis pe Twitter că OMS „a dat-o în bară", adăugând că organizația era „din cine știe ce motiv, finanțată cel mai mult de Statele Unite, dar foarte înclinată spre China".

OMS trebuie susținută


„Părerea mea este că Organizația Mondială a Sănătății trebuie susținută, fiindcă este absolut crucială în eforturile mondiale de a câștiga războiul cu Covid-19.

Acest virus nu are precedent în timpul vieților noastre și necesită un răspuns pe măsură. Bineînțeles, în astfel de condiții, este posibil ca unele fapte să fie percepute diferit de diferite entități. Odată ce o să terminăm cu această epidemie, este nevoie de timp să ne uităm înapoi și să înțelegem complet cum o astfel de boală a apărut și s-a răspândit atât de rapid pe glob, dar și cum au răspuns cu toții la criză. Lecțiile învățate vor fi esențiale pentru a adresa provocări similare, fiindcă ar putea apărea mai des în viitor.

Însă, nu acum este acel moment. Acum este momentul unității, este momentul ca comunitatea internațională să muncească împreună, solidar, pentru a opri acest virus și consecințele sale distrugătoare", a transmis secretarul general NATO.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel