Secretarul general al ONU face apel la România

Secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, a transmis un mesaj de felicitare cu ocazia aniversării a 60 de ani de la aderarea României la Organizaţia Naţiunilor Unite, în care arată că doreşte consolidarea parteneriatului dintre ţara noastră şi această structură.

'Secretarul general al ONU a subliniat că îşi doreşte consolidarea parteneriatului dintre România şi Organizaţia Naţiunilor Unite şi că va conta pe faptul că România va ajuta la implementarea Agendei de Dezvoltare Durabilă - 2030, cât şi la punerea în practică a Acordului de la Paris privind schimbările climatice. Nu în ultimul rând, domnul Ban Ki-moon a făcut un apel la România pentru a fi solidară cu Naţiunile Unite în acţiunile de rezolvare a conflictelor din Orientul Mijlociu şi Africa şi să contribuie la combaterea extremismului violent', arată Administraţia Prezidenţială, într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, Ban Ki-moon i-a mulţumit lui Klaus Iohannis pentru intervenţia naţională susţinută în cadrul Adunării Generale a ONU de la New York, prin care preşedintele României a reafirmat sprijinul necondiţionat al ţării noastre pentru Organizaţia Naţiunilor Unite.

Totodată, secretarul general al ONU a evidenţiat contribuţia României la diverse iniţiative ale Naţiunilor Unite, printre care controlul armamentului, dezarmarea şi promovarea democraţiei. El a apreciat şi contribuţia ţării noastre la misiunile ONU de menţinere a păcii din Afganistan şi Haiti până în Mali, Republica Centrafricană şi Republica Democrată Congo. 'Domnul Ban Ki-moon a apreciat eforturile deosebite depuse de România pentru construirea de instituţii transparente şi transformarea sa dintr-o ţară beneficiară de asistenţă într-un donator, ceea ce poate reprezenta un exemplu care să inspire şi alte state aflate în procese de tranziţie', se arată în comunicat. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel