Secretarul general al Consiliului European, mesaj către Cioloș privind situația TVR

Secretarul general al Consiliului Europei (CoE), Thorbjorn Jagland, i-a scris prim-ministrului român Dacian Cioloș pentru a-i cere să se asigure că viitoarea reformă a TVR va include măsurile de siguranță necesare pentru a-i asigura independența și stabilitatea.

De asemenea, înaltul oficial european îi cere lui Cioloș să ia în calcul o diversificare a finanțării TVR pentru că "o finanțare adecvată este unul dintre principalii factori în asigurarea independenței televiziunii publice", conform Agerpres.

Potrivit unui comunicat al CoE care include un link către copia electronică a documentului, scrisoarea lui Thorbjorn Jagland a fost trimisă premierului Cioloș la 29 aprilie, dar a fost publicată abia vineri pe site-ul organizației paneuropene.

"Vă scriu în legătură cu cazul televiziunii române publice, care face obiectul primei alerte privitoare la România depuse pe Platforma pentru promovarea și siguranța jurnaliștilor și protecția jurnalismului", scrie secretarul general al CoE, anexând linkul cu alerta la care face referire.

[citeste si]

"Cred că este important să vă asigurați că viitoarea reformă a televiziunii publice din România include măsurile de siguranță necesare pentru a-i asigura independența și stabilitatea și ca aceste măsuri să fie pe deplin legiferate și aplicate în practică. Ar fi foarte important să luați în considerare diversificarea surselor de finanțare a televiziunii publice pentru a susține și promova acest serviciu public și a asigura mecanismele adecvate pentru ca acesta să poată fi tras la răspundere, în conformitate cu principiile stipulate în articolul 10 al Convenției Europene a Drepturilor Omului", mai scrie Thorbjorn Jagland în scrisoarea adresată lui Dacian Cioloș.

"Sunt sigur că sunteți de acord că o finanțare adecvată este unul dintre principalii factori în asigurarea independenței televiziunii publice. În numele Consiliului Europei, sunt gata să vă ofer orice expertiză de care ați putea avea nevoie în domeniu", își încheie scrisoarea înaltul oficial european.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel