Secretarul de stat dr. Alexandru Rogobete, prezent la Caravana medicală „Împreună pentru viață”. 40 de medici acordă gratuit consultaţii localnicilor

Sursă foto: Ministerul Sănătăţii
Sursă foto: Ministerul Sănătăţii

Secretarul de stat dr. Alexandru Rogobete participă în perioada 20-22 octombrie la Caravana medicală "Împreună pentru viață" care se desfășoară în Comuna Crișan din Delta Dunării. Pe această cale, a transmis un mesaj.

Caravana medicală „Împreună pentru viaţă” se află în perioada 20–22 octombrie la Crişan, în Delta Dunării, unde 40 de medici acordă consultaţii de specialitate localnicilor: Cardiologie, Gastroenterologie, Ginecologie, Endocrionologie, ORL, Pediatrie, Oftalmologie și analize de laborator. 

Aceștia au venit de la Timișoara cu echipamente medicale moderne: ecografe, aparate EKG, echipamente de optimetrie, aparate de laborator portabile, pentru a ajuta cât mai mulți oameni.

Ce a transmis secretarul de stat dr. Alexandru Rogobete

„Împreună pentru viață. Nu e doar numele Caravanei medicale căreia i s-au alăturat în acest weekend 40 de medici pentru a consulta gratuit localnicii din comuna Crișan, din Delta Dunării. E și un motto după care se ghidează acești medicii care au venit tocmai de la Timișoara în inima Deltei, în unul din cele mai bine conservate sate din rezervație, Mila 23. Pentru ei, acest loc, nu a fost prea departe. Au ajuns aici cu echipamente medicale moderne: ecografe, aparate EKG, echipamente de optimetrie, aparate de laborator portabile, cu un singur gând: să ajute cât mai mulți oameni.

Am reușit să mă alătur Caravanei în acest sfârșit de săptămână și să dau și eu o mână de ajutor doctorilor care au consultat deja zeci de localnici. O parte dintre acești oameni nu mai ajunseseră la medic de ani de zile și au beneficiat de consultații de specialitate: cardiologie, gastroenterologie, ginecologie, endocrinologie, ORL, pediatrie, oftalmologie și analize de laborator.

Caravana a parcurs până acum zeci de mii de km și funcționează datorită rezidenților coordonați de prof. dr. Dorel Săndesc, care își dedică timpul celor care locuiesc în zone izolate și care nu au acces așa de ușor la servicii medicale. Le mulțumesc și îi asigur că îi voi sprijini în acțiunile lor, de fiecare dată când timpul îmi va permite”, a transmis Secretarul de stat dr. Alexandru Rogobete.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel