Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken: Putin a încercat să șteargă Ucraina de pe hartă, dar a eșuat

Antony Blinken, secretarul de stat al SUA. Sursa: Agerpres
Antony Blinken, secretarul de stat al SUA. Sursa: Agerpres

Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, a denunțat duminică eforturile Rusiei de a cuceri Ucraina, etichetând eforturile sale de a elimina puterea și infrastructura din Ucraina ca fiind ”barbare”.

”Putin a încercat să șteargă Ucraina de pe hartă, să-i șteargă identitatea, să o înglobeze înapoi în Rusia dar a eșuat”, a spus Blinken. ”Apoi s-a angajat într-o acaparare de pământ, în estul și sudul Ucrainei. Și în acest lucru a eșuat, deoarece armata ucraineană i-a împins înapoi și a recucerit o mare parte din teritoriul pe care Putin îl câștigase. Putin încearcă să transforme iarna în arme, să stingă luminile, să stingă căldura, să pună poporul ucrainean în întuneric și în frig exact când se îndreaptă spre lunile de iarnă. Acest lucru este într-adevăr barbar”, a declarat Antony Blinken, secretarul de stat al SUA, pentru CNN, potrivit Politico.

Întrebat dacă Statele Unite și aliații săi fac Rusia să plătească un cost suficient pentru comportamentul său, Blinken a răspuns: ”Costurile se acumulează în fiecare zi”,  invocând impactul sancțiunilor în curs asupra efortului de război al Rusiei și asupra economiei acesteia.

 

Citește și:

NATO 2022 Bucureşti. Secretarul de stat Antony J. Blinken, întâlnire cu preşedintele Iohannis şi cu premierul Ciucă

Potrivit sursei citate, reuniunea de la Bucureşti se va concentra pe războiul Rusiei împotriva Ucrainei, punerea în aplicare a noului concept strategic al NATO, securitatea energetică, protecţia infrastructurii critice şi eforturile NATO de a construi capacitatea şi de a consolida rezilienţa în Republica Moldova, Georgia şi Bosnia şi Herţegovina.

De asemenea, secretarul de stat Antony J. Blinken şi prim-ministrul român Nicolae Ciucă vor vizita expoziţia 'Noi, Poporul: 25 de ani de Parteneriat Strategic', un eseu fotografic, tematic, care explorează relaţiile diplomatice, de securitate, economice şi culturale dintre poporul român şi cel american. Oficialul american va mai avea întrevederi separate cu preşedintele Klaus Iohannis, ministrul român de Externe, Bogdan Aurescu, şi cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg... Citește mai mult AICI.

Vezi și:

Blinken laudă parteneriatul cu România: „Avem o alianță de neclintit, bazată pe valori comune pe care le vom apăra”

Șeful diplomației americane a declarat că cele două țări au „o alianță de neclintit, bazată pe valori comune pe care le vom apăra”.

„Este minunat să mă reîntorc din nou la Bucureşti. După cum a spus domnul prim-ministru, am fost aici, la București, când președintele Clinton şi președintele Constantinescu au anunțat lansarea acestui Parteneriat Strategic. A fost un moment în care poporul român a fost o sursă de inspirație pentru toată lumea în căutarea libertății. Nu cred că cei doi președinți ar fi putut, în acel timp, să îşi închipuie cum va fi situația după 25 de ani mai târziu, cu atâtea legături în domeniul economic, politic și în relațiile personale. Şi, după cum ați spus dumneavoastră, noi avem o alianță de neclintit, bazată pe valori comune, pe care le vom apăra când vom fi atacaţi. Și, într-adevăr, am construit și relații puternice în domeniul economic, inclusiv în cel energetic. De asemenea, aș vrea să menționez și relațiile interpersonale, atâtea schimburi în domeniul academic și cultural, care au dus la atâtea schimburi de persoane, de idei între țările noastre”, a spus secretarul de stat american... Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel