Secretarul american de stat John Kerry merge la Kiev

john-kerry dece
john-kerry dece

Secretarul de stat al SUA, John Kerry, va face marți o vizită la Kiev, în semn de solidaritate cu noul guvern al Ucrainei, a declarat, duminică, un înalt oficial al SUA, citat de Anunțul vine la doar câteva ore de la declarația șefului diplomației americane prin care avertiza Rusia că riscă excluderea din grupul țărilor puternic idustrializate, G8, și înghețarea unor acțiuni dacă Moscova nu-și retrage trupele militare de pe teritoriul Ucrainei.

Agenda lui Kerry prevedea participarea, marți, la o întâlnire internațională în Liban, dar diplomatul a decis să zboare luni din Washington cu destinația Ucraina, prima vizită în această țară de când a preluat funcția de secretar de stat.

John Kerry se va întâlni cu înalți demnitari ucraineni și va avea discuții cu lideri ai Parlamentului și ai societății civile, a spus un înalt oficial al SUA, potrivit sursei citate. Acesta a adăugat că John Kerry va vorbi despre măsuri prin care să sprijine Ucraina din punct de vedere politic.

Premierul Republicii Moldova, Iurie Leancă, efectuează, luni, o vizită oficială la Washington, iar premierul Georgiei, Irakli Garibashvili, a avut întâlniri săptămâna trecută, la Washington, cu oficiali ai SUA.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel