Secretarul american al apărării: Suntem în război!

Ashton Carter, secretarul american al apărării, a declarat miercuri că Statele Unite ale Americii sunt "în război" cu gruparea jihadistă SI. Acesta a spus că noi trupe pentru operațiuni speciale vor fi pregătite pentru Siria

În cadrul Comisiei pentru forțele armate din Senat, în prima sa apariție după seria de atacuri din Bierut, Sinai, Paris și San Bernardino, Carter a declarat că "realitatea este că suntem în război", relatează DPA conform Agerpres.

Acesta a numit atacurile de la Paris și San Bernardino "un asalt asupra civilizației pe care noi o apărăm" și că "tumoarea" pe care o reprezintă gruparea jihadistă trebuie să fie eliminată în Siria și Irakla fel și din oricare alt loc unde "această organizație diabolică are metastaze".

Din spusele secretarului american al apărării, Barack Obama a dispus desfășurarea unei forțe de expediție militară specializată care să asiste forțele irakiene și forțele kurde peshmarga să preseze Statul Islamic și în raiduri și operațiuni de culegere de informații.

Carter a mai anunțat că SUA sunt pregătite să trimită elicoptere de atac Apache împotriva grupării SI, dacă Bagdadul va face o solicitarea în acest sens, în lupta pentru preluarea controlului asupra orașului Ramadi din Irak.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel