Secretariatul Regal, veste bună. Schimbare importantă: O implică pe Principesa Margareta

Vladimir Neagu / 28 apr 2017 / 16:15 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Autoritățile de stat poloneze au decis ca Batalionul Logistic al Brigăzii Mecanizate 17 a Armatei Poloniei să primească numele “Regele Carol al II-lea al României”. 

Alteța Sa Regală Principesa Moștenitoare Margareta a fost rugată să ofere patronajul său Brigăzii Mecanizate 17 a Armatei Poloniei.

Brigada Mecanizată 17 “Wielkopolska” este urmașa Regimentului polonez de infanterie 57, care a primit în anul 1937 numele “Regele Carol al II-lea al României”.

”Custodele Coroanei române a primit cu mândrie și cu gratitudine propunerea oficialilor polonezi, considerând că această nobilă inițiativă contribuie la aprofundarea relațiilor bilaterale româno-poloneze, pe dimensiunea de apărare și de securitate națională, ca și în perspectiva europeană comună a țărilor noastre.Inițiativa poloneză este considerată de Custodele Coroanei drept un remarcabil exemplu de conlucrare în cadrul Uniunii Europene, împletind prezentul cu valorile istoriei moderne, atât de încercată, a continentului nostru. Ca o fericită coincidenţă, ceremoniile consacrate acestui eveniment vor avea loc în preajma zilei de 10 Mai.” transmite Secretariatul Regal. 

[citeste si]


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25