Urmărește emisiunea live


Sechestru pe două hidrocentrale din România, în mega operațiunea ”Ceața neagră”. Ar aparține clanului mafiot `Ndragheta

Sursă foto: Pexels (Tom Fisk)
Sursă foto: Pexels (Tom Fisk)

O percheziție a unui clan din temuta grupare `Ndrangheta a dus la două hidrocentrale din România. 

Garda de Finanţe a anunţat încheierea unei operaţiuni antimafia, intitulate "Black fog" ("Ceaţă neagră"), condusă de unitatea de poliţie economică şi financiară Bologna şi coordonată de Direcţia districtuală Antimafia (Dda) din Bologna.

Operaţiunea, condusă de magistraţii Francesco Caleca şi Flavio Lazzarini, a identificat tranzacţii de transfer de valori (bani murdari) imputabile afacerilor clanului Iamonte din `Ndrangheta , reinvestite în nordul Italiei şi mai ales în străinătate, între Elveţia, Bulgaria şi România. Între aceste bunuri sechestrate, două hidrocentrale din România.

Concret, anchetatorii au scos la iveală şi gestiunea sub acoperire de către unul dintre suspecţi şi complici, prin companii paravan înfiinţate conform legislaţiei române, a două hidrocentrale din România (înregistrate oficial de o companie cu sediul în provincia Trento) în măsură să genereze venituri de două milioane de euro pe an, pe lângă disponibilitatea a numeroase relaţii financiare cu bănci elveţiene (inclusiv 1, 6 milioane de dolari americani mutaţi ulterior într-un cont din San Marino) şi deţinerea de proprietăţi de prestigiu în Bulgaria şi investiţii în titluri americane gestionate prin transferuri "deghizate" în împrumuturi între companii străine în valoare de 15 milioane de euro, scrie antimafiaduemila.com.

Citește și: Procesul 'Ndrangheta. Au fost date sentințe pentru zeci de membri ai Mafiei

Patru persoane sunt cercetate

În total, patru persoane sunt cercetate, printre care şi cea care este considerată "dominus" al vastei cifre de afaceri ilegale: un afacerist italian de 52 de ani, arestat deja la sfârşitul anului 2018 la Bologna din nou de către Garda de Finanţe, care îi sechestrase bunuri de peste 8 milioane de euro, inclusiv un magazin de tutun din centrul comercial Pilastro.

De această dată, printre bunurile supuse sechestrului preventiv se numără capitalul social al unei companii italiene, soldul a două conturi curente străine (unul în România şi unul în Elveţia), participaţiile a două companii din România, trei conturi curente şi două proprietăţi în Sofia, Bulgaria. Împotriva bărbatului de 52 de ani, rezident în prezent în Elveţia, Tribunalul din Bologna a emis un ordin de arestare la domiciliu.

Vezi și: Copiii din Sicilia nu vor mai avea nași de botez. Biserica se teme de Mafie

Comoara clanului Iamonte în străinătate: sechestru de 4 milioane de euro

Tot în cadrul operaţiunii "Ceaţa Neagră", aproximativ cincizeci de agenţi, coordonaţi de comandamentul provincial din Bologna şi aparţinând, de asemenea, departamentelor corpurilor din Milano, Trento şi Reggio Calabria, au efectuat , pe teritoriul naţional şi în ţările în cauză, măsuri preventive personale şi reale împotriva diferitelor persoane şi în special sechestrul bunurilor în valoare de 4 milioane de euro.

Anchetatorii au reuşit să identifice şi o "comoară" ascunsă în străinătate aparţinând clanului Iamonte, clan din Melito Porto Salvo (Rc) care are proiecţii în nordul Italiei şi un adevărat club `Ndragheta în Desio (MI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel