Sechestru pe bunurile torționarilor lui Gheorghe Ursu

Darius Muresan / 29 aug 2017 / 10:04 Salveaza PDF Comentarii
tortionari
Descriere foto: tortionari

Curtea de Apel Bucureşti a decis astăzi să pună sechestru pe bunurile torționarilor dizidentului comunist Gheroghe Ursu.

Decizia venită în primă instanță este una spectaculoasă. Curtea de Apel București a decis să pună sechestru asigurator de 3 milioane de euro pe bunurile torționarilor dizidentului Gheroghe Ursu. Suma este cea solicitată de fiul lui Gheorghe Ursu. 

La ultimele termene, avocații torționarilor susțineau că averea lor nu va acoperi suma impusă de instanță 

Avocatii torționarilor au precizat la ultimele termen că averea clineților lor nu va acoperi suma, asta deoarece fiecare dintre aceștia nu deține decât un apartament și un autoturism Dacia vechi. Totodată, avocații nu au fost de acord cu măsura de a pune poprire pe pensia torționarilor. Pensia de care beneficiază aceștia este cuprinsă între 4.000 și 6.000 de lei.

Gheorghe Ursu a fost urmărit de Securitate încă din anii 70, după ce a trimis postului de radio Europa Liberă scrisori în care denunţa politica dusă de comunişti. Acesta a fost arestat și a decedat în închisoare în 1985, după ce un coleg de celulă l-a bătut la ordinul Securității.

[citeste si]


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27