Sechestru acțiuni Petrom. Ministerul Finanţelor a solicitat anularea hotărârii de la Washington

Ministerul  Finanţelor vine cu precizări în cazul sechestrului pe acțiunile statului la compania Petrom. Potrivit unui comunicat al instituției,  diferendul cu fraţii Micula şi cele trei firme ale acestora - MULTIPACK, STARMILL şi EUROPEAN FOOD - nu este finalizat pentru că a solicitat anularea hotărârii arbitrale din 11 decembrie 2013 date în favoarea celor doi oameni de afaceri.

Fraţii Ioan şi Viorel Micula, proprietarii European Drinks, au pus sechestru pe acţiunile deţinute de statul român la Petrom în contul unei decizii irevocabile a Curţii de Arbitraj de la Washington potrivit căreia statul român trebuie să îi despăgubească pe cei doi fraţi de naţionalitate suedeză cu peste 82 milioane de euro, potrivit economica.net

Redăm  comunicatul Ministerului Finanţelor:

"Ca urmare a unor informații apărute astăzi în mass-media cu privire la sechestrul pus asupra acțiunilor deținute de statul român la compania OMV Petrom, Biroul de presă al Ministerului Finanțelor Publice face următoarele precizări:

Prin adresa înregistrată la Ministerul Finanțelor Publice sub nr.133763 din 3 decembrie 2014, Societatea civilă profesională de executori judecătorești „Mazilu şi Asociații", la cererea societăţilor MULTIPACK S.R.L., STARMILL S.R.L. şi EUROPEAN FOOD S.A., precum și a persoanei fizice Ioan Micula, ne-a informat că a întocmit Procesul verbal de sechestru în dosarul de executare nr.22/2014 asupra acțiunilor deținute de statul român la SC OMV PETROM SA.

Citește și: Frații Micula, sechestru pe acțiunile statului la Petrom

Împotriva acestui act de executare silită, ca şi împotriva tuturor actelor de executare întocmite în cadrul aceluiaşi dosar de executare, Ministerul Finanţelor Publice a formulat contestaţie la executare în faţa instanţelor judecătoreşti naţionale.

De asemenea, după primirea Procesului verbal de sechestru anterior menţionat, Ministerul Finanţelor Publice a informat Autoritatea de Supraveghere Financiară şi Departamentul pentru Energie.

În final, menţionăm că diferendul în faţa Centrului International pentru Reglementarea Diferendelor Relative la Investiţii dintre România şi societăţile MULTIPACK S.R.L., STARMILL S.R.L. şi EUROPEAN FOOD S.A., precum și persoanele fizice Ioan Micula şi Viorel Micula nu este finalizat, România, prin Ministerul Finanţelor Publice, solicitând anularea hotărârii arbitrale din 11 decembrie 2013".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel