Seceta face ravagii în Tulcea

Peste 5.500 de hectare de culturi înfiinţate în judeţul Tulcea, în toamna anului trecut, au fost afectate în proporţie de 100%, din cauza secetei pedologice, iar unii fermieri se tem că anul acesta producţia de cereale va fi redusă cu circa 40% faţă de anii trecuţi.

Directoarea Direcţiei Judeţene pentru Agricultură (DJA), Maria Mahu, a declarat că rapiţa a fost cultura cea mai afectată. "Suprafaţa totală afectată de secetă în proporţie de aproape 100% a fost de 5.566,24 de hectare. Din aceasta, circa 4.987 de hectare reprezintă suprafaţa cultivată cu rapiţă", a menţionat directoarea Mahu.

De asemenea, seceta a afectat peste 400 de hectare de orz şi 177 de hectare de grâu. Seceta pedologică este un fenomen întâlnit frecvent de agricultorii din judeţ, iar unul dintre ei, Ivan Fedot, din comuna Sarichioi, susţine că anul acesta seceta i-a afectat culturile de cereale în proporţie de peste 30%.

"Am avut trei, patru ani foarte buni, cu cantităţi record de cereale, peste 8 tone de grâu la hectar. Anul acesta, dacă facem cinci, şase tone pe hectar, să-i zicem mulţumesc lui Dumnezeu şi pentru atât", a afirmat Ivan Fedot.

În urmă cu aproape o lună, agricultorii din judeţ au sesizat autorităţile că peste 20.000 de hectare înfiinţate cu diverse culturi în toamna anului trecut au fost afectate de secetă. 

Vezi și: Secetă în România. Daniel Alexandru, specialist: Din păcate…

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel