Sebeş. Locuitorii, chemaţi la referendum privind calitatea aerului

Referendum
Referendum

Locuitorii din Sebeș sunt  chemați, duminică, de Rusalii, la referendum pentru a se pronunța la o decizie a municipalității de achiziționare a unui laborato care măsoară calitatea aerului.

Sebeș. Cei peste 26.200 de alegători cu drept de vot  sunt chemaţi, duminică, la un referendum în care să se pronunţe cu privire la achiziţionarea de către autorităţile locale a unui laborator mobil, în valoare de peste un milion de lei, în vederea măsurării şi monitorizării calităţii aerului din oraş.

Potrivit legislaţiei în vigoare, pentru ca referendumul să fie declarat valabil, la el trebuie să participe minimum 30% din numărul persoanelor înscrise în listele electorale permanente. De asemenea, pentru ca rezultatul referendumului să fie valid, opţiunile valabil exprimate trebuie să reprezinte cel puţin 25% din cei înscrişi pe listele electorale permanente.

Primarul municipiului Sebeş, Dorin Nistor, şi-a exprimat optimismul că, deşi are loc în minivacanţa de Rusalii, duminică se vor prezenta la urne cel puţin 8.000 de cetăţeni, pentru ca referendumul să fie declarat valabil.

Întrebarea la care vor trebui să răspundă cetăţenii din Sebeş cu DA sau NU este 'Sunteţi de acord cu achiziţionarea de către Municipiul Sebeş a unui laborator mobil pentru măsurarea şi monitorizarea calităţii aerului din Unitatea Administrativ Teritorială Sebeş şi suportarea din bugetul local al Municipiului Sebeş a cheltuielilor privind achiziţionarea, funcţionarea şi utilizarea acestui laborator?'.

Potrivit reprezentanţilor Primăriei, numărul alegătorilor cu drept de vot este de 26.213, iar cel al secţiilor de votare de 20. Referendumul va avea loc între orele 7,00 şi 23,00. Bugetul alocat referendumului este de peste 90.000 de lei. Referendumul a fost convocat la iniţiativa primarului Dorin Nistor, având în vedere că la nivelul oraşului există sesizări privind poluarea. Prin achiziţionarea autolaboratorului, autorităţile locale ar avea posibilitatea de a fi informate în permanenţă de orice depăşire legală a limitelor maxime admise de poluare pe raza municipiului, se arată în motivarea convocării referendumului.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt1
YesMy