EXCLUSIV  Sebastian Ghiță, difuzat la TVR. Ionuț Cristache: Eu am decis. Val Vâlcu, observații cheie

Ionuț Cristache
Ionuț Cristache

Sebastian Ghiță, aflat în Serbia, a acordat interviul momentului jurnalistului Ion Cristoiu. O parte a interviului a fost difuzată miercuri seară, printre posturile TV ce au prezentat declarațiile acestuia numărându-se și TVR1.

Mișcarea lui Știrbu

Directorul general interimar al Societăţii Române de Televiziune, Doina Gradea, a fost invitată la comisia de cultură a Camerei Deputaţilor pentru a da explicaţii în legătură cu difuzarea pe postul naţional de televiziune a interviului cu Sebastian Ghiţă.

"Stimată doamnă director general interimar, vă invităm să luaţi parte la lucrările Comisiei din data de 20 martie a.c. ora 12.00, pe ordinea de zi fiind înscrisă audierea dumneavoastră în legătură cu difuzarea de către TVR a interviului realizat de jurnalistul Ion Cristoiu cu domnul Sebastian Ghiţă, persoană pentru care Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a emis un mandat european de arestare", se precizează în documentul semnat de liberalul Gigel Ştirbu, preşedintele Comisiei de Cultură din Camera Deputaţilor.

Cristache: NU TVR A DECIS

Jurnalistul Ionuț Cristache, moderatorul emisiunii "România9", difuzată la TVR1, a spus că nu postul a decis difuzarea interviului cu Sebastian Ghiță.

"Nu se mai poate cu propaganda! Nu se mai poate cu "jurnalistii" care-si dau ochii peste cap, valsand feciorelnic din gene, nu se mai poate cu "parerologii" moralisti, in fapt niste brelocuri ai unor politicieni, oameni de afaceri, grupuri infractionale organizate sau ai unor directori de servicii secrete, nu se mai poate cu unii politicieni care habar n-au ce cauta in viata lor, daramite in a noastra. NU TVR A DECIS sa difuzeze interviul cu GHITA in seara asta (n.r. miercuri seră), eu am decis, pentru ca am deplina libertatea editoriala. LIBERTATE! Un cuvant pe care putini, cel putin din presa, il pot rosti azi! Si stiti de ce? Pentru ca nu, eu nu am fost in teambuildinguri organizate de DNA, de ONG-uri (de toate culorile), de partide de tot felul, nu poate veni un singur politician, unul singur sa spuna "lu' asta i-am dat o cafea", niciun favor de niciun fel. Ca daca asa ar fi stat lucrurile, va garantez ca in regimul Basescu (pe care multi l-au iubit si azi va faceti ca nu ati ingrosat randurile basiste) ati fi aflat cu siguranta pentru ca va spun acum, am fost cautat si in ... in timp ce voi lingeati pe la mesele sistemului! Am muncit pentru un mogul, dar e asta o culpa? Un pacat? Cati dintre jurnalistii de azi nu au trecut pe la un mogul, fie Voiculescu, Vantu, Patriciu, Ghita, Sarbu sau Burci? Foarte putini, foarte, foarte, foarte putini! Extrem de putini! Sub 0,01%. Asta e! Asta e Romania! Buna, rea, nu despre asta e vorba acum! Insa asta nu stirbeste din talentul, crezul sau constiinta cuiva.

(...) Cand TVR era tinut captiv de intelectualii lui Basescu putini s-au revoltat, cand in TVR soseau casete care peste ani aveau sa se dovedeasca ca bagau oameni nevinovati la puscarie, putini s-au revoltat cand se faceau liste cu interzisi in TVR, putini s-au revoltat cand sefi din interior taiau si spanzurau in numele basismului, putini s-au revoltat...mai vreti, ca pot sa o tin pana dimineata!? Dar, sa revenim!

A fost EXCLUSIV decizia mea sa difuzez interviul cu Ghita pentru ca asta face un jurnalist, asculta si informeaza! "E penal Ghita" spune propaganda in lipsa de idei! Da, e! Dar asta il face un idiot? Nu? Are o agenda proprie? Evident, dar tot e bine ca printre picaturi mai aflam si noi ce am trait! Ghita a fost unul dintre EI! Cine sa-i dea in gat pe borfasii astia! Eu? Dumneavoastra? Pai, eu nu am fost cu ei si sunt convins ca nici dumnevoastra! Deci unul de-ai lor toarna, ca asa se intampla!

Si inca un lucru pentru proagandisti de orice fel, de toate culorile, din toate zarile... Megyn Kelly, unul dintre cei mai buni jurnalisti americani, de la postul de televizune NBC s-a deplasat la Moscova zilele trecute sa-i ia un interviu lui Putin! Dupa mintea putina a astora de acasa, Megyn ar trebui condamnata la moarte prin electrocutare, probabil, caci Putin este dusmanul Occidentului, al Americii, al lumii libere, cum sa-i iei un interviu? Intelegeti care e nivelul?...", a scris jurnalistul Ionuț Cristache pe Facebook.

Val Vâlcu, reacție

În acest context, Val Vâlcu a subliniat că orice jurnalist liber ar fi luat decizia de a prezenta un astfel de interviu. "Subiectul era de interes public, fiind vorba de un demnitar, un om de afaceri important. Orice jurnalist liber ar fi dorit să aibă o emisiune, o întrevedere cu acesta. Jurnalistul nu este agent de polițe, nu este vânător de recompense", a spus Val Vâlcu, adăugând că "jurnalistul are datoria de a informa".

"Nu mai este o singură televiziune. Dacă nu se difuza la TVR, singurul rezultat era că lumea se îndrepta spre alte televiziuni. Postul pierdea audiență. Nu ar fi reușit să ascundă, așa cum și-ar fi dorit Știrbu, dezvăluirile lui Ghiță", a declarat Val Vâlcu.

"Orice jurnalist, indiferent unde s-ar afla el, lua decizia de a difuza", a concluzionat ziaristul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel