Sebastian Lăzăroiu: Klaus Iohannis primește o moștenire cu care s-ar putea să nu știe ce să facă

Președintele ales Klaus Iohannis primește o moștenire de la un președinte jucător cu care s-ar putea să nu știe ce să facă, spune un fost consilier al lui Traian Băsescu. Klaus Iohannis ar urma să fie un președinte monarh, care să-și asume rol de arbitru. 

"După aceste două mandate, faţa României s-a schimbat foarte mult, dacă am fi sinceri cu noi şi am compara cu ce era în 2004, înainte de 2004 şi cum suntem acum în 2014, am vedea multe schimbări în multe domenii. Cred că două sectoare au fost schimbate esenţial, politica externă a României şi justiţia, în aceste două mandate", apreciază fostul consilier prezidenţial Sebastian Lăzăroiu, la RFI

Victor Ponta și Gabriel Oprea, amenințați de Marian Vanghelie, după perchezițiile la Primăria Sectorului 5

Fostul consilier al lui Traian Băsescu spune că "De multe ori, jucând la limita Constituţiei, preşedintele a fost poate cea mai puternică instituţie din România în ultimii zece ani, spre deosebire de anii dinainte. Emil Constantinescu a fost un preşedinte relativ slab, Ion Iliescu un preşedinte mai degrabă discret, care-şi exercita influenţa prin partidul său de suflet, PSD-ul, FSN-ul, cum s-a numit la diferite momente, pe când Traian Băsescu a fost un preşedinte bine conturat şi instituţia preşedintelui a devenit o instituţie foarte puternică. Din punctul ăsta de vedere, poate că domnul Iohannis primeşte o moştenire cu care s-ar putea să nu ştie ce să facă. E alt rol pe care şi l-a asumat, din câte am văzut, domnul Iohannis. Traian Băsescu şi-a asumat de la început să fie un preşedinte jucător şi a fost jucător zece ani de zile. Domnul Iohannis vrea mai degrabă un rol de arbitru şi e posibil să fie mai degrabă un model de preşedinte monarh, decât preşedinte implicat".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel