MANDAT de ARESTARE pe numele lui Sebastian Ghiță

ÎCCJ ia astăzi, în dezbatere, cererea DNA de arestare preventivă în lipsă a lui Sebastian Ghiță. 

UPDATE: ÎCCJ a admis cererea DNA și a emis mandat de arestare în lipsă pe numele lui Sebastian Ghiță. Decizia nu este definitivă, dar executorie. 

UPDATE:  Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a rămas în pronunţare joi pe cererea DNA de arestare preventivă în lipsă a fostului deputat Sebastian Ghiţă, după ce acesta a încălcat termenii controlului judiciar.

Procurorii au cerut în instanţă, pentru a doua oară, înlocuirea măsurii controlului judiciar pe cauţiune cu măsura arestării preventive. Fostul deputat a încălcat termenii controlului judiciar în dosarul în care a fost trimis în judecată alături de foşti şefi din poliţie şi parchete.

Pe 27 decembrie, magistraţii de la ÎCCJ au respins o primă cerere a DNA de arestare în lipsă a lui Sebastian Ghiţă. Apoi, Inspectoratul Judeţean de Poliţie Prahova a transmis către Înalta Curte documentele prin care informează asupra faptului că Sebastian Ghiţă a încălcat termenii controlului judiciar prin neprezentarea la sediul Poliţiei. Procurorii DNA Ploieşti au cerut judecătorilor înlocuirea măsurii controlului judiciar cu arestul preventiv.

Sebastian Ghiţă a fost ultima dată la IJP Prahova în ziua de 19 decembrie pentru a semna în cadrul controlului judiciar pe cauţiune. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel