EXCLUSIV  SEBASTIAN GHIȚĂ, turnat de un prieten la ÎCCJ. ”Prestație jenantă. Este rușinos”

Deputatul Sebastian Ghiță a fost turnat la ÎCCJ de martori cu identitate protejată. Unul dintre ei susține că îi este amic și-n prezent. 

Sebastian Ghiţă este judecat pentru că l-ar fi mituit pe Iulian Bădescu, fost primar al municipiului Ploieşti. Judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au audiat, în dosar, prin videoconferinţă, doi martori cu identitate protejată. Unul dintre martori susține că este amic și acum cu Sebastian Ghiță și Iulian Bădescu, potrivit Agerpres.

Martorul a afirmat:

"Sunt într-o relaţie de prietenie şi cu Sorin Chirilă şi cunosc că, de fapt, administrarea o făcea tot Ghiţă. Afacerile erau făcute tot de Ghiţă, prin intermediul lui Chirilă, care era doar un interpus. În momentul în care Sebastian Ghiţă a ajuns deputat, Sorin Chirilă trebuia să ia acţiunile societăţii şi să-i reprezinte interesele lui Ghiţă. Să stea la mâna lui. Nu pot să vă dau mai multe detalii, pentru că astfel ar putea fi dezvăluită identitatea mea". 

”Amicul” lui Sebastian Ghiță mai spune că acesta l-a ajutat pe Iulian Bădescu să ajungă primar al municipiului Ploiești. În schimb, primăria a atribuit firmei Asesoft contracte. Ulterior, Sebastian Ghiță i-ar fi dat mită lui Iulian Băsescu un imobil în Ploiești. Pentru că valoarea imobilului era mai mare decât contractele atribuite firmei Asesoft, diferența urma să fie acoperită anual printr-o sponsorizare făcută de Primăria Ploiești către echipa de baschet Asesoft Ploiești. Suma ar fi fost de 500.000 de euro anual. În iulie 2015, Sebastian Ghiţă a fost trimis în judecată pentru dare de mită, instigare la abuz în serviciu având drept consecinţă obţinerea pentru altul a unui folos necuvenit şi spălare de bani. Iulian Bădescu este acuzat de luare de mită şi abuz în serviciu având drept consecinţă obţinerea pentru altul a unui folos necuvenit.

[citeste si]

”Ambii martori au avut o prestație jenantă. Fără nici o dovadă sau minim indiciu pentru afirmațiile lor. Cred că și-au făcut cruce și judecătorii. Este rușinos să vezi cum judecători ai Înalței Curți sunt obligați să piardă ore întregi ascultând povestiri fără nici o noimă sau legătură cu acuzațiile”, a spus Sebastian Ghiță, într-o reacție pentru DCNews

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel