Sebastian Ghiță, filmul prinderii la Belgrad

Sebastian Ghiță a fost rețint de poliția belgrădeană în seara zilei de joi, în jurul orelor 23,50, după ce ieșea dintr-un restaurant însoțit de fratele său. Cei doi au fost legitimați de ofițerii belgrădeni, fostul deputat prezentând documente slovene false,  pe când fratele acestuia  avea documente reale.

Sebastian Ghiță a scăpat de filajul Poliției în noaptea de 19 decembrie, traseul acestuia fiind unul   destul de lung prin Europa, potrivit comunicatului IGPR. Autoritățile au dat de urma fostului deputat monitorizând rudele acestuia

Este vorba despre țări precum Serbia, Ungaria, Bulgaria, Grecia, Turcia, Muntenegru, Croația, Austria, Italia și Franța. Sunt așadar zece țări prin care acesta ar fi trecut.

Potrivit ultimelor informații, fratele lui Sebastian Ghiță era filat de polițiștii sârbi, după informații primite dinspre partea română. Inițial, fratele lui Ghiță s-a deplasat la Istanbul, după care a plecat în Serbia, dar cu polițiștii pe urma sa, fără a avea "probleme" la vreuna dintre vămi.

[citeste si]

"În cursul nopții a fost legitimat de către poliția sârbă. A fost însoțit de fratele său. Fratele a dat documente reale, el a dat documente false, de Slovenia. A fost dus la sediul Poliției din Belgrad, unde se desfășoară activități specifice. Autoritățile sârbe au efectuat toate activitățile în baza informațiilor furnizate de către Poliția Română, ceea ce înseamnă că Poliția Română și-a făcut datoria. Autoritățile sârbe au avut toate informațiile, astfel încât să-l poată reține", a declarat Carmen Dan, Ministrul de Interne, pentru Digi24.

Întrebată dacă se poate spune că polițiștii români și-au făcut treaba, dat fiind că acesta a fost prins abia după patru luni, Dan a refuzat să dea un răspuns tranșant: "depinde foarte mult, și aici iar e o informație specifică, de procedurile, de toate verificările și informațiile pe care le-au avut polițiștii români. Eu am spus-o și cu alte ocazii, Poliția Română a alocat resurse umane și logistice pentru a-și face treaba".

Aceasta a mai precizat că lui Ghiță i se va întocmi un dosar penal în Serbia pentru că a prezentat documente false. Abia ulterior vor începe procedurile de extrădare, care se derulează prin intermediul Ministerului Justiției.

Referitor la fotografia cu noua înfățișare a lui Sebastian Ghiță, se pare că aceasta era făcută cu câteva zile înainte într-un local, pe când acesta era filat. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel