Sebastian Ghiță, declarațiile momentului: După un an, am decis SĂ VORBESC

Sebastian Ghiță a avut o nouă intervenție in direct din Serbia, la emisiunea lui Victor Ciutacu. Fostul deputat a vorbit despre înregistrările prezentate cu o seară în urmă de Vlad Cosma. 

Iată principalele declarații ale lui Sebastian Ghiță:

"Am urmărit coferința de presă a domnului Onea. A admis că vocea de pe înregistrări este vocea dânsului. Într-un acces de furie ne-a spus tuturor că ceea ce a semnat și a trimis judecătorilor, nu aparține unui cetățean din Moldova. Eu mă întreb cum a putut să se autoincrimineze în halul acela. Nu numai că acele tabele sunt false, dar principala legătură dintre aceste documente și persoana mea sau Victor Ponta, este făcută pe baza acelei scrisori falsificate. Nimic altceva din acel dosar nu ne spune că ar fi ceva legat de campania lui Ponta. Acest om a vrut să mintă judecătorii. Astăzi ne-a spus cu gura lui. Eu mă întreb dacă ei cred că vor scăpa cu un comunicat de presă" a spus Sebastian Ghiță.

Identitate inventată? 

Ghiță spune de asemenea că identitatea folosită pentru denunțul din dosarul său nu ar exista, ea fiind cu totul inventată. El a exclus și varianta în care numele de Serghei Petruș ar fi putut fi numele de martor protejat al lui Vlad Cosma.

- "Acel denunț e făcut de un cetățean despre care am aflat și care ar putea fi din nou pus să dea o probă pentru a fi expertizat. Acolo se spun o mulțime de povești. Acel cetățean Serghei Petruș nu este o identitate protejată. Acea persoană nu există. Nu e vreun martor sub acoperire, este un fals de identitate. Aceasta este greșeala domnului Onea, nu s-a referit deloc la acele tabele și la conținutul acelui document. Parchetul General va trebui să le probeze. Nu mai este loc de întors. Nu există scăpare din problema aceasta. Fumigena cu 'am fost șantajați' nu îi absolvă de vreo vină. 

Toți încearcă să-l atace pe Vlad Cosma. Acest Serghei Petruș nu e nici un martor. În nici un caz acest nume nu este folosit pentru Vlad Cosma, pentru acoperirea identității. Tot Ploieștiul știe cine sunt martorii din dosar al lui Mircea Negulescu. El îi povestea de dimineață până seară aceste lucruri Andreei Cosma. Eu am spus tuturor că acolo este un om pe lângă lege. Nu a crezut nimeni că acest om poate face aceste falsuri. Nici eu n-am crezut că domnul Onea iese și se dă în vileag, așa cum a spus în conferința de presă"," a mai spus Sebastian Ghiță.

"Eu mă întreb cum a reușit Onea azi să mai iasă în fața oamenilor. Nimeni nu poate acoperi așa ceva și ce se va vedea zilele următoare. Mă bucur tare mult că acea decizie a CCR va putea să pună sub semnul întrebării probele procurorilor. Așa ceva nu se putea înainte. Nimeni nu putea pune la îndoială acele lucruri, nici avocatul, nici judecătorul."

Proceduri demarate în Serbia 

Sebastian Ghiță spune că a demarat procedurile în Serbia pentru a dovedi că dosarul pentru care se cere extrădarea sa în România a fost constituit pe baza unui denunț fals.

"Am demarat proceduri pentru a prezenta judecătorilor sârbi adevărul despre acele probe fabricate, pe baza cărora am primit mandat de arestare și cerere de extrădare. Nu știu ce reacție vor avea judecătorii din Serbia. Nu-mi va fi greu să probez că nu există acest cetățean. Voi folosi și declarația lui Onea care spune că documentele nu i le-a dat Serghei Petruș, ci Vlad Cosma.

Există deja o decizie a ÎCCJ care spune că probele obținute ilegal în alte dosare trebuie excluse. Suntem pe lângă drum. Toate aceste declarații de martor cu identitate protejate, trebuie luate și folosind mijloace audio-video. Trebuie să îi prezinți judecătorului și materialul video cu denunțul. Ei au invocat că nu au aparatura necesară, " a spus Sebastian Ghiță la România TV.

Ghiță: Kovesi, greu de apărat 

"Doamna Kovesi e departe de a fi o șefă de instituție. Era mână-n mână cu Portocală. Era mândră de el, cred că era fericită. Portocală îi spune lui Vlad Cosma că șefa DNA voia aceste lucruri făcute cu mâna altuia. A avut nevoie de unitate de elită la Ploiești ca să facă lucrurile astea. Am văzut fața lui Onea astăzi cum se întreba la ce îi folosesc toate aceste lucruri și cu ce îl va ajuta că l-a pus Kovesi în colegiul de cinci.

Cea care îi susține peste tot pe acești procurori este buna mea prietenă doamna Kovesi. În toți acești 10 ani România a fost furată rău. Nu vreau să întind perdeaua, am vrut doar să intru în direct și să spun cât rău și-a făcut Onea admițând toate acele lucruri," a precizat Sebastian Ghiță.

De ce a reînceput să vorbescă

Sebastian Ghiță a explicat de ce a preferat să tacă timp de un an.

"După un an am reînceput să vorbesc, pentru că nu am putut să probez că mi-au fost măsluite toate aceste dosare. Întâmplător, astăzi avem o chestiune extrem de concretă. Mi se pare foarte grav că 'în concubinaj' erau măsluite toate aceste probe. E o nebunie. În ceea ce privește mecanismele mai ample care au dus la această situație din România e mult de vorbit. Trag speranța că odată cu plecarea acestei doamne, un om va veni să pună ordine. Sunt absolut convins că doamna Kovesi va pleca din funcție. Nu va putea nimeni să o apere, nici Tudorel Toader, nici Augustin Lazăr. Toți acești martori inventați nu au fost folosiți doar în dosarele mele. Irina Socol a venit și a spus că au amenințat-o că o trimit la Târgșor," a mai spus Sebastian Ghiță. 

[citeste si]

-știrea inițială:

Sebastian Ghiță va răspunde întrebărilor jurnalistului Victor Ciutacu, după înregistrările explozive de ieri seară prezentate de deputatul Vlad Cosma. 

După o îndelungată absență, Sebastian Ghiță a vorbit din nou cu presa din România, ieri seară în direct la Antena 3. Ulterior a revenit cu comentarii și declarații la România TV.

La finalul intervenției de duminică seara de la România TV, Sebastian Ghiță a promis că îi va oferi un interviu complex lui Victor Ciutacu. 

Declarațiile fostului deputat Sebastian Ghița vor fi disponibile în format livetext pe dcnews.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel