Sebastian Ghiță: Decizia CCR este de o gravitate extraordinară

CCR a admis, marți, cu majoritate de voturi, excepția de neconstituționalitate a dispozițiilor din Codul de Procedură Penală care prevăd că supravegherea tehnică dispusă de procuror poate fi efectuată nu doar de 'organul de cercetare penală sau de lucrători specializaţi din cadrul poliţiei', ci şi de 'alte organe specializate ale statului'.

Sebastian Ghiță, membru al Comisiei SRI, a criticat decizia CCR.

"Decizia CCR de astăzi este de o gravitate extraordinară. Fără a avea o opinie a experţilor în drept constituţional, ca membru al Comisiei SRI, pot să afirm că România devine o ţară nesigură! Atât pentru aliaţii noştri, dar şi mai important, pentru cele 22 de milioane de români.

După respingerea legilor dedicate siguranţelor cetăţenilor din domeniul Cyber Security, astăzi CCR a decis amputarea capacităţilor de apărare împotriva pericolului terorist şi a tuturor celorlalte ameninţări la adresa siguranţei naţionale. Mă refer la corupţie, emigraţie clandestină, reţelele de criminalitate transportaliere, fie că vorbim de droguri sau de traficul de fiinţe umane.

Citește și: CCR desființează o tehnică de supraveghere: NECONSTITUȚIONALĂ

Nu vreau să speculez în privinţa implicării fostului şef DNA, Daniel Morar, în fundamentarea acestei decizii a CCR. Pot însă afirma că efectele deciziei sunt extrem de grave şi necesită o reacţie imediată a Parlamentului.

Nu este vorba de cine cui face dosare penale, ci de siguranţa naţională a României, de viitorul copiilor noştri. O spune un om care înţelege exact adevărata miza a deciziei CCR. Sper ca liderii politici să găsească înţelepciunea necesară depăşirii acestui moment complicat", a declarat Sebastian Ghiţă, scrie Evenimentul Zilei.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel