Se strânge lațul. Platini nu scapă de dosarul Blatter

Ancheta deschisă în 2015 în Elveţia împotriva fostului preşedinte al FIFA, Sepp Blatter, pentru "plata neloială" a 2 milioane de franci elveţieni către Michel Platini a fost extinsă asupra acestuia din urmă pentru "complicitate la gestionare defectuoasă şi deturnare", potrivit unor documente ale justiţiei, consultate vineri de AFP.

Într-un e-mail datat 5 iunie şi semnat de procurorul Thomas Hildbrand, parchetul federal a decis să extindă ancheta asupra lui Michel Platini, pentru suspiciuni de "complicitate la gestionare defectuoasă, deturnare şi fals". Fostul preşedinte al UEFA are de acum statutul de "acuzat".

Contactaţi de AFP, nici Platini nici avocatul său elveţian Vincent Solari nu au reacţionat vineri după-amiază. La rândul său, Blatter, contactat de AFP, a indicat că a fost convocat în această afacere de Hildbrand "pentru a fi interogat pe 1 septembrie". Potrivit fostului preşedinte al FIFA, care este în continuare suspendat, Platini a fost şi el convocat de justiţia elveţiană pe 31 august.

Justiţia elveţiană a deschis o procedură penală în septembrie 2015 vizându-l pe Blatter

Justiţia elveţiană a deschis o procedură penală în septembrie 2015 vizându-l pe Blatter, care a fost la originea unei plăţi controversate în 2011, de 2 milioane de franci elveţieni, fără contract scris, către Platini, pentru o activitate de consultanţă încheiată în 2002. Le Monde a dezvăluit, la sfârşitul lui mai 2018, un e-mail trimis de un procuror elveţian avocaţilor lui Platini, potrivit căruia procedura "nu se desfăşoară împotriva" fostului căpitan al naţionalei Franţei.

Platini a fost înlăturat din cursa pentru preşedinţia FIFA înaintea alegerilor din 2016

Acest anunţ a fost nuanţat însă ziua următoare de Ministerul public elveţian (MPC), care a precizat că procedura vizându-l pe Blatter şi în care Platini a fost audiat ca martor asistat nu a fost "încheiată definitiv". Platini a fost înlăturat din cursa pentru preşedinţia FIFA înaintea alegerilor din 2016, după ce a fost suspendat de federaţia internaţională pentru această plată.

Suspendarea lui Platini a fost confirmată de Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) care a redus-o la 4 ani, apoi de Tribunalul federal elveţian şi în fine de Curtea Europeană a Drepturilor Omului, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel