Se schimbă ora în weekend. Trecem la ORA DE IARNĂ 2019. Riscuri majore pentru sănătate

Irina Constantin / 25 oct 2019 / 16:22 Salveaza PDF Comentarii

ORA DE IARNĂ 2019 În noaptea de sâmbătă spre duminică, se schimbă ora. Trecem la ora de iarnă. 

ORA DE IARNĂ 2019 În dimineața zilei de 27 octombrie 2019, ora 04:00 devine ora 03:00. Când trecem la ora de iarnă, spunem că dormim o oră în plus. Dar ce efecte are schimbarea orei pentru organism? 

ORA DE IARNĂ 2019 Medicul Tudor Ciuhodaru este de părere că avem nevoie de 15 zile pentru a ne obișnui cu noua oră de iarnă. Schimbarea orei vine cu riscuri majore în special pentru viața celor care au probleme cardiace sau suferă de depresie: riscul de infarct crește cu 5-10%, timp de trei zile după schimbarea orei, în special la persoanele tinere și active profesional, riscul suicidar va fi ridicat în primele două săptămâni după schimbarea orei, în special la depresivi și la cei cu vulnerabilități psihoemoționale. 

ORA DE IARNĂ 2019 Alte efecte ale schimbării orei sunt modificări cardiovasculare manifestate prin variații ale  ale tensiunii arteriale şi variate tulburari de ritm cardiac și modificări ale calității somnului (insomnie, somnolenţă), astenie, apatie, anhedonie, agitaţie, irascibilitate, anxietate, tulburări de concentrare şi memorie, cefalee, vertij, moficarea apetitului (inapetenţă sau bulimie), până la dereglari afective sezoniere şi ideaţie suicidară.

Unii oameni de știință vorbesc despre probleme de sănătate mintală cauzate de schimbarea orei. 

Te-ar putea interesa







Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27