Coronavirus - COVID 19
România în stare de urgență
-
confirmate
-
vindecate
-
decese
Sună-ne (Luni - Vineri, 09:00 - 18:00) sau scrie-ne la numărul 0772.264.642 sau la adresa de e-mail [email protected] și pune intrebări despre coronavirus, situații sociale, medicale, suport psihologic. Semnalează situații deosebite.

Se redeschide sezonul angajărilor de şefi la stat

DCNews Team / 16 dec 2010 / 11:10
functionari
functionari

Mai multe instituţii bugetare fac recrutări de personal, pentru a suplimenta numărul angajaţilor, la mare căutare fiind viitorii directori pentru diferite agenţii de stat.

Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici (ANFP) organizează, în această lună, concursuri pentru ocuparea a nu mai puţin de 185 de posturi pentru funcţii publice vacante sau vacante temporar. 78 dintre acestea sunt rezervate pentru directorii din diferite instituţii de stat, informează Capital.ro.

De exemplu, în septembrie s-a căutat secretar general pentru Autoritatea Naţională pentru Tineret şi Sport, iar în noiembrie a plouat cu anunţuri de recrutare. De Brumar s-au făcut angajări la mai multe servicii tehnice zonale ale Agenţiei Naţionale pentru Ameliorare şi Reproducţie în Zootenie, la centrele judeţene ale Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, la 15 direcţii judeţene sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor. Ministerul Finanţelor a recrutat un director general adjunct, iar cel de Interne, un director general.

Luna aceasta, cele mai multe posturi scoase la concurs sunt la agenţii judeţene pentru protecţia mediului (AJPM): 34 de directori executivi şi 16 de adjuncţi.

O situaţie similară apare la inspectoratele teritoriale de muncă, care pun la bătaie 40 de posturi, câte 20 pentru inspectori-şefi şi 20 pentru adjuncţi. Conform Ministerului Muncii, în prezent, funcţiile publice de conducere vacante de inspector-şef şi inspector-şef adjunct sunt exercitate cu caracter temporar de funcţionari publici din cadrul inspectoratelor teritoriale de muncă. Salariul mediu net pentru funcţia de inspector-şef este de 1.776 lei, iar pentru cea de inspector-şef adjunct, de 1.655 lei. În salariul net este inclusă indemnizaţia de conducere şi sporul de 25% corespunzător unui funcţionar public cu o vechime în muncă de peste 20 ani.

Se mai caută directori şi în cadrul Ministerului Comunicaţiilor şi la cel al Sănătăţii, dar şi la Secretariatul General al Guvernului. Iar la Autoritatea Naţională pentru Tineret şi Sport este nevoie de trei şefi de serviciu şi de un şef de birou.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


dcn.n-nxt.25