Se redeschide Piața Progresul

Piaţa Agro-alimentară Progresul, "singura piaţă din Capitală în care se poate plăti cu cardul direct la tarabă", se redeschide după lucrările de renovare începute în urmă cu trei luni, anunţă Primăria Sectorului 4 într-un comunicat remis presei.

"Am creat la Piaţa Progresul un spaţiu cu dotări moderne, începând de la instalaţiile de securitate la incendiu şi terminând cu modul în care este proiectată şi organizată această piaţă. În aceste condiţii, invit toţi cetăţenii din Bucureşti, ca începând de mâine, să vină să facă cumpărăturile din Piaţa Progresul, unde îi asigurăm că vor găsi cele mai proaspete legume şi fructe. Totodată, un lucru foarte important este acela că tarifele nu s-au modificat, întrucât am avut grijă să menţinem un standard de cost foarte accesibil", a declarat Daniel Băluţă, primarul Sectorului 4, citat în comunicat.

Lucrările, începute în luna noiembrie a anului trecut, au vizat, în primul rând, obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu. În acest sens, a fost montat un sistem automatizat de ventilaţie, compus dintr-o centrală de tratare a aerului, echipată cu filtre de aer, combinat cu un sistem de încălzire şi răcire, alcătuit din ventilo-convectoare şi calorifere.

"Urmare a unei investiţii totale în valoare de 11.176.500 lei, Piaţa Progresul devine una dintre cele mai moderne zone agro-alimentare din Bucureşti. Cu spaţii comerciale reconfigurate şi renovate, piaţa va oferi condiţii civilizate şi de maximă siguranţă, atât pentru comerciaţii care îşi desfăşoară activităţile în acest complex, cât şi pentru locuitorii Sectorului 4 şi nu numai care se aprovizionează de aici", se mai arată în comunicat.

Totodată, a fost montat un sistem complet automatizat pentru detecţia şi stingerea incendiilor, compus din: centrală detecţie echipată cu senzori de fum, lămpi de semnalizare, sirene şi butoane de panică, instalaţie de splinklere, alimentate dintr-un rezervor de apă cu capacitatea de 5000 litri, proiectată să acopere suprafaţa totală a pieţei, de 9.500 mp, instalaţie de 11 hidranţi complet echipaţi, alimentată din două rezervoare de apa însumând 3000 litri, sistem presurizare şi desfumare, comandat de o centrală dotată cu 7 ventilatoare, clapete antifoc şi ferestre motorizate ce asigură ventilaţia în camerele tehnice şi casele de scară.

De asemenea, pereţii au fost realizaţi din materiale ignifugate, rezistente la foc 90-120 de minute.

Aproximativ 100 de comercianţi îşi desfăşoară activitatea în Piaţa Progresul, dintre aceştia 70% având certificate de producători.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel