Se redeschid plajele şi piscinele din Havana, dar nu se renunţă la restricţii. Masca, OBLIGATORIE

Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay

Masca rămâne obligatorie în aer liber în capitala Cubei, chiar dacă s-au redeschis plajele şi piscinele. 

"De astăzi, este autorizat accesul pe Malecon, cu respectarea măsurilor sanitare pentru a preveni infectările cu coronavirus, precum şi deschiderea plajelor şi a piscinelor, acestea din urmă la 50% din capacitate", a anunţat ziarul oficial Tribuna de La Habana, citându-l pe guvernatorul capitalei, Reynaldo Garcia Zapata.

Bulevard la malul mării cu clădiri coloniale colorate, Malecon este de obicei locul de întâlnire pentru toţi locuitorii Havanei, cărora le place să alerge, să pescuiască sau să petreacă acolo timpul cu prietenii seara, activităţi care au fost interzise din ianuarie din cauza pandemiei.

"La piscine ca şi în zonele de plajă, purtarea măştii este obligatorie, cu excepţia înotului", scrie ziarul, citat de Agerpres. Sunt autorizate, de asemenea, "exerciţiile fizice pe drumurile publice şi în sălile de sport".

Turiştii pot reveni de la jumătatea lunii noiembrie 



Vinerea trecută, opt din cele 15 provincii ale Cubei şi-au redeschis după nouă luni restaurantele, barurile şi alte locuri publice, cu o capacitate limitată de locuri.

Autorităţile cubaneze au anunţat, de asemenea, deschiderea graniţelor pentru turişti din 15 noiembrie, precum şi deschiderea treptată a şcolilor între octombrie şi noiembrie.

Cuba a înregistrat până în prezent 872.425 de cazuri de COVID-19, între care 7.378 de decese, la 11,2 milioane de locuitori, însă numărul cazurilor zilnice este în scădere.

Cu trei vaccinuri dezvoltate local, însă nerecunoscute de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), 5,1 milioane de cubanezi sunt complet imunizaţi, adică 45,6% din populaţie, cu obiectivul de a depăşi 90% până în noiembrie.

Vaccinul cubanez împotriva COVID-19, aprobat în Vietnam 

Vietnamul, confruntat cu o recrudescenţă a cazurilor de COVID-19, este de sâmbătă prima ţară care a aprobat utilizarea de urgenţă a vaccinului antiviral Abdala dezvoltat în Cuba, a anunţat grupul farmaceutic de stat BioCubaFarma, notează AFP, potrivit Agerpres.

"Pe baza unei evaluări riguroase a dosarului vaccinului Abdala, autoritatea vietnameză de control al medicamentelor a emis autorizaţia pentru utilizarea de urgenţă a imunogenului cubanez", a indicat grupul pe Twitter. Pe lângă Abdala, pentru care Venezuela a semnat deja un contract de aprovizionare, Cuba a pus la punct Soberana 02, aprobat pentru utilizare de urgenţă în Iran în iulie, şi Soberana Plus.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel