Se recomandă inculparea penală a lui Donald Trump sub patru capete de acuzare pentru evenimentele din 6 ianuarie 2021

Se recomandă inculparea penală a lui Donald Trump sub patru capete de acuzare.

Reprezentantul Jamie Raskin confirmă că comisia „6 ianuarie“ recomandă patru capete de acuzare penale împotriva fostului președinte Donald Trump.

Cele patru acuzații împotriva celui de-al 45-lea președinte al SUA sunt de obstrucționare a unei proceduri oficiale, conspirație pentru fraudarea Statelor Unite, conspirație pentru a face o declarație falsă și insurecție.

Acest lucru nu înseamnă acuzații penale oficiale, deoarece este de competența Departamentului de Justiție să acuze persoanele, este o recomandare.

„Sistemul nostru de justiție nu este unul în care soldații ajung la închisoare și conducătorii sunt grațiați”, spune Raskin, un democrat din Maryland, conform BBC.

Nici un comentariu din partea Departamentului de Justiție

Deși este o mișcare fără precedent ca o comisie a Congresului să trimită un fost președinte către Departamentul de Justiție pentru urmărire penală, departamentul nu este obligat să urmărească acuzațiile în mod oficial. Este în întregime decizia lor.

Un purtător de cuvânt al departamentului de justiție i-a spus partenerului american al BBC, CBS, că nu au un comentariu pe acest subiect.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel