SE ÎNCHID ȘCOLILE în București? Ministrul Cîmpeanu, precizări pentru toți elevii

Sorin Cîmpeanu
Sorin Cîmpeanu

Ministrul Educației, Sorin CÎmpeanu, a făcut, vineri seară, noi declarații despre prezența elevilor în școli. 

Municipiul București reintră în scenariul roșu, după ce rata de incidență COVID-19 a ajuns vineri la 3,05, potrivit datelor anunțate de GDS.

Potrivit reglementărilor în vigoare, la rata de incidență peste 3 la mie, restaurantele se închid la interior, la fel și cinematografele, teatrele, sălile de jocuri de noroc, dar după o decizie a Comitetului Minicipal pentru Situații de Urgență.

Ce se întâmplă cu școlile și elevii din anii terminali?!

 

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat, vineri seară, la Antena 3, în cadrul emisiunii „Subiectiv”: „Pe baza nevoii de pregătire a elevilor din clasele terminale, am solicitat înțelegere pentru modificarea scenariilor prevăzute în hotărârea CNSU, în așa fel încât, în localitățile care intră în scenariul roșu, să se permită și elevilor din clasele terminale să meargă la școală cu prezență fizică pentru a se pregăti în vederea examenelor naționale, examene care nu sunt organizate pe scenarii galben, roșu, verde, ci sunt unice la nivel național și definitorii pentru viitorul oricărui tânăr, fie că vorbim despre Evaluarea Națională sau Bacalaureat.”

„În urma discuțiilor cu Ministerul Sănătății, ne-am pus de comun acord, am identificat un numitor comun, pe baza unei analize responsabile, și, de îndată ce vom avea hotărârea CNSU, vom redacta, vom semna un ordin comun. (...) Vom elabora cât de curând acest ordin comun. Ne-am pus de acord, repet. Există consens. Nu există disensiuni, însă în condițiile impuse de cei de la Ministerul Sănătății cu privire la distanțarea fizică”, a adăugat Cîmpeanu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel