Se construiesc locuințe pentru persoanele afectate de cutremure, în Aninoasa. Guvernul a alocat 40 de milioane de lei

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Egor Komarov)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Egor Komarov)

Guvernul va da bani pentru construirea unor noi locuinţe pentru oamenii din Aninoasa, afectaţi de cutremurele de la începutul acestui an. 

Executivul a aprobat, miercuri, alocarea sumei de 40 de milioane de lei, din Fondul de rezervă bugetară, către oraşul Aninoasa, judeţul Hunedoara, în vederea construirii de urgenţă a unui ansamblu de locuinţe sociale pentru persoanele ale căror imobile au fost afectate de seismele produse în luna februarie.

"Fondurile se alocă pentru construirea în regim de urgenţă a unui ansamblu de spaţii locative cu destinaţia de locuinţe sociale. Este vorba despre 100 de apartamente care vor constitui spaţii locative pentru persoanele strămutate din locuinţele afectate de seismele care s-au produs în luna februarie în zona oraşului Aninoasa", se arată într-un comunicat al Guvernului, conform Agerpres. 

11 blocuri din Aninoasa au fost afectate de cutremure

Peste 550 de persoane, care locuiesc în 11 clădiri din oraşul Aninoasa, trebuie evacuate din cauza stării avansate de degradare în care se află imobilele, accentuată în urma cutremurelor care au avut loc în Gorj şi au fost resimţite şi în Valea Jiului.

"Suntem la Aninoasa, alături de oameni. Şi azi noapte a avut loc un cutremur. Sunt aici pentru a le spune că sunt conştient de această situaţie delicată. Decizia de a părăsi propria locuinţă nu este una uşoară, însă încercăm să îi convingem că alternativele pe care le oferim le vor proteja viaţa. Guvernul României, împreună cu autorităţile de la nivel local, se implică activ pentru a crea condiţiile necesare pentru ca aceşti oameni să locuiască în siguranţă şi în condiţii normale, temporar. Interesul nostru este să protejăm cât mai multe vieţi", a declarat prefectul judeţului Hunedoara la finalul lunii februarie.

Potrivit acestuia, au fost identificate locaţiile unde pot fi amplasate containerele modulare, care permit accesul la reţeaua de utilităţi. Primele două containere, dintr-un prim lot de 18 bucăţi, vor fi aduse joi seara în Aninoasa, iar apoi vor fi aduse şi restul de module pentru toate persoanele care trebuie relocate. CITEŞTE AICI MAI MULTE

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel