Se cere taxarea urgentă a anumitor produse. VEZI CARE

Asociația Colegiul Pacienților cere taxarea urgentă a produselor cu conținut mare de zahăr.

Asociația Colegiul Pacienților a cerut, miercuri, Ministerului Sănătății taxarea urgentă a produselor cu conținut mare de zahăr.

„Cerem o taxă pe băuturi și alimente cu adaos de zahăr, un impozit sau taxă suplimentară concepută pentru a reduce consumul de alimente și băuturi cu zahăr adăugat”, se arată într-un comunicat de presă al asociației, citat de Agerpres.

Potrivit sursei citate, produsele care intră sub incidența acestei taxe includ dulciuri și băuturi carbogazoase, băuturi necarbonatate, băuturi pentru sportivi și băuturi energizante.

[citeste si]

„Sistemul de sănătate publică din România este cronic subfinanțat, medicii ne pleacă pe capete iar patologia generată de aceste alimente Ne-esențiale și NE-sănătoase crește alarmant. Avem nevoie urgentă de acțiune, altfel vom avea de gestionat un dezastru de proporții și costuri foarte mari pe măsură ce obezitatea crește spre cotele din țările dezvoltate”, a declarat Cristian Sas, președintele Asociației Colegiul Pacienților.

Asociația propune ca banii rezultați să finanțeze creșterea salariilor medicilor și asistenților, precum și creșterea valorii punctului cu care sunt plătiți medicii de familie și specialiștii din ambulatoriu.

„Organizația Mondială a Sănătății conduce această inițiativă la nivel internațional”, se mai arată în comunicat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel