Se cere demisia unui ministru tehnocrat

Magistraţii din Râmnicu Vâlcea vor intra de luni în grevă, urmând să soluţioneze doar cazurile urgente, a hotărât Adunarea generală a judecătorilor din cadrul Judecătoriei Râmnicu Vâlcea.

Magistraţii sunt nemulţumiţi de aplicarea discriminatorie a actelor normative privind salarizarea, în acest sens judecătorii vâlceni susţin că ministrul Justiţiei, Raluca Prună, creează tensiuni în sistemul judiciar prin neaplicarea de îndată, în spiritul şi litera legii, a OUG 20/2016. Magistraţii vâlceni consideră că 'întreaga activitate a ministrului Justiţiei s-a axat în principal pe alte aspecte decât problemele cu care se confruntă în mod real sistemul instanţelor de judecată la fiecare nivel de jurisdicţie şi că, în materie salarială, gestionarea situaţiei a fost neprofesionistă, interpretând, de-a lungul timpului, cu totul singular prin raportare la ceilalţi ordonatori de credite, actele normative incidente, întotdeauna în defavoarea judecătorilor'.

Printre revendicările exprimate de magistraţi se numără şi cea ca ministrul Justiţiei să-şi dea demisia.

Aceştia solicită public puterii executive să aplice hotărârile date de Instanţa Supremă în Recurs în interesul legii şi în procedura dezlegării unor chestiuni de drept, în concordanţă cu normele legale în vigoare, şi să pună in executare hotărârile judecătoreşti. De asemenea, solicită public Guvernului să emită acte normative doar cu respectarea normelor constituţionale şi să aplice nediscriminatoriu actele normative pentru toţi destinatarii lor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel