Se ascut cuțitele între Belarus și UE. Merkel a luat atitudine

Tensiunile dintre Belarus și Uniunea Europeană continuă să crească în timp ce Lukashenko își consolidează noul mandat câștigat.

Uniunea Europeană și Belarus și-au impus sancțiuni reciproce în urma disputei legate de veridicitatea rezultatului alegerilor prezidențiale. Vineri, UE a publicat o declarație prin care anunța măsuri, inclusiv o interdicție de călătorie care îi împiedică pe cei enumerați să pătrundă pe teritoriul uniunii. În același timp, Minskul a anunțat măsuri de represalii, dar nu a dezvăluit care dintre oficialii UE sunt vizați.

Pe cine vizează sancțiunile UE? Iată ce a spus Merkel!

Sancțiunile UE vizează persoanele implicate în fraudarea alegerilor și represiunea ulterioară împotriva protestatarilor pro-democrație din țară. Sancțiunile au intrat deja în vigoare. Printre cei de pe listă se numără ministrul de interne, Yuri Karaev, și cel mai înalt oficial al securității, Alexander Valerievich Bykov, pe care UE l-a acuzat de „tortură a demonstranților pașnici”.

Potrivit agenției de știri AFP, dl Lukașenko nu a fost inclus pe listă în speranța de a-l convinge să inițieze discuții cu opoziția.

Cancelarul german Angela Merkel a declarat jurnaliștilor că sancțiunile sunt „un semnal important, deoarece motivează pe cei care protestează pentru libertatea de opinie în Belarus”.

Care este poziția Belarusului?

Ministerul de externe al Belarusului a avertizat că sancțiunile UE vor „afecta oamenii, bunăstarea lor și economia”. De asemenea, au fost anulate toate acreditările mass-media străine, iar reporterii au trebuit să solicite din nou, potrivit BBC

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel