Sculptură a artistului american Jeff Koons, vândută pentru o sumă record

O sculptură a artistului american Jeff Koons s-a vândut miercuri pentru suma de 91,1 milioane de dolari în cadrul unei licitaţii organizate de Christie's la New York, stabilind astfel un record pentru o lucrare a unui artist în viaţă, informează AFP.

'Rabbit', un mulaj din oţel al unui iepure gonflabil de jucărie, a depăşit recordul stabilit de tabloul 'Portrait of an Artist (Pool with Two Figures)', al britanicului David Hockney, vândut pentru 90,3 de milioane de dolari la mijlocul lunii noiembrie, tot de către Christie's la New York. Deşi această sculptură-vedetă a licitaţiei de primăvară de la Christie's a fost adjudecată pentru 80 de milioane de dolari, acelaşi preţ obţinut de lucrarea lui Hockney, în urma adăugării comisioanelor, preţul său final a ajuns la 91,075 milioane de dolari.

În mod neobişnuit pentru o lucrare atât de scumpă, sculptura de 104 centimetri, parte a unei serii de trei realizate de Koons în 1986, a fost adjudecată de către o persoană aflată în sală. Christie's nu a vrut să dezvăluie identitatea cumpărătorului, mulţumindu-se să precizeze că la licitaţie au participat colecţionari din întreaga lume. Prin această vânzare, Koons (64 de ani), şi-a recuperat recordul deţinut înainte de a fi detronat pentru scurt timp de David Hockney.

Lucrarea sa 'Balloon Dog', vândută pentru 58,4 milioane de dolari în 2013, deţinuse acest record timp de cinci ani. Una dintre cele mai cunoscute lucrări ale artistului, 'Rabbit' provine din colecţia lui S.I. Newhouse, fostul patron al grupului de presă Condé Nast (decedat în 2017), care include revistele Vanity Fair, Vogue şi The New Yorker.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel