Urmărește emisiunea live


Scrisorile prințului Charles către miniștrii guvernului Tony Blair, publicate miercuri

O serie de scrisori potențial stânjenitoare trimise de prințul Charles membrilor executivului de la Londra în perioada 2004-2005 vor fi publicate miercuri. Această situație ar putea ridica semne de întrebare asupra neutralității politice a viitorului suveran britanic.

Guvernul britanic a blocat mult timp dezvăluirea respectivelor scrisori, considerând că ele sunt 'prea tranșante', dar justiția a decis anul trecut că împiedicarea publicării lor este ilegală, decizie confirmată în luna martie de Curtea Supremă.

Colecția celor 27 de scrisori au fost denumită 'memoriile păianjenului negru', datorită scrisului de mână greu lizibil al prințului Charles. Textele vor fi publicate în ediția electronică a ziarului The Guardian, care s-a luptat timp de un deceniu în instanțele de judecată pentru a intra în posesia acestor scrisori expediate miniștrilor din Cabinetul condus de Tony Blair.

Actualul premier David Cameron a calificat verdictul Curții Supreme drept 'dezamăgitor'. 'Este vorba despre principiul conform căruia membrii de seamă ai familiei regale au dreptul să-și exprime confidențial opiniile în fața guvernului. Cred că cei mai mulți sunt de acord că așa este cel mai corect', a spus șeful executivului de la Londra. Un mesaj asemănător a venit din partea serviciului de presă al prințului Charles, care și-a exprimat 'dezamăgirea că principiul intimității nu a fost susținut', scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel