Mamă din Târgoviște, scrisoare către profesoara fiului său: "Nu vreau să îmi mai găsesc copilul plângând"

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay

O mamă din Târgoviște i-a transmis o scrisoare profesoarei de matematică a fiului său.

Nicoleta Ioniță, din Târgoviște, este cunoscută pentru acțiunile caritabile din oraș, după cum notează incomod-media.ro. Însă, de această dată, femeia nu a vorbit despre cazurile în care se implică, ci a luat decizia de a vorbi despre profesoara de matematică a fiului său, căruia i-a transmis o scrisoare.

"Doamnă profesoară

Sunt convinsă că această scrisoare va ajunge într-un final și la dumneavoastră. Sunt mama lui Tedi și vă asigur că în școlile românești sunt mulți de Tedi și mulți profesori ca dumneavoastră. Sper ca această scrisoare să nu aibă repercusiuni asupra copilului meu, dar, dacă va avea, să știți că nu voi lăsa lucrurile așa.

Înainte de toate, eu vreau un copil fericit, nu un copil timorat, vreau să participe cu drag la ore, nu să tremure și să îi fie frică atunci când se apropie ora dumneavoastră. Îmi pare rău că nu îl pot certa pentru absențele pe care i le-ați pus doar pentru că nu a deschis camera imediat.

V-ați gândit că poate nu îi funcționa bine internetul? Sau poate încă nu ieșise din camera fratele lui, care avea și el ore? Pentru că, na, mai sunt și familii care au 2 copii ce stau în aceeași camera. Dacă dumneavoastră întârziați la oră, vă taie cineva acea oră din salariu? Vă ceartă cineva?

"Nu le mai dați teme din materia pe care nu ați predat-o încă!"

Nu este cel mai bun la matematică, dar este copilul meu și pentru mine contează să fie un copil bun, blând, cinstit, un stâlp de bază al societății într-un domeniu care să îi și placă. Îmi pare rău că nu îl pot îndopa cu radicali și ecuații cu necunoscute. Nu îi plac, asta e, iar aici este și vina dumneavoastră pentru că nu ați reușit să îl faceți să îi placă materia pe care o predați.

Nu le mai dați teme din materia pe care nu ați predat-o încă! Și dacă, din întâmplare (sau nu), o faceți, nu îi mai așteptați și îi întrebați fix acel lucru și apoi îi criticați că nu au rezolvat singuri, pentru că nu aveau cum. Important este că a avut voință și a fost sprijinit de cineva!

"Nu vreau să îmi mai găsesc copilul plângând"

Nu vreau să îmi mai găsesc copilul plângând, așa cum l-am găsit astăzi după ora dumneavoastră! Asta e, nu toți vor / vom fi matematicieni. Societatea are nevoie și de strungari, constructori sau chiar măturători. Și acestea sunt meserii din care se pot câștiga bani cinstiți.

Sunt convinsă că și alți părinți gândesc la fel ca mine, dar nu au curajul să v-o spună de teamă că le veți pune note mici copiilor. Știți, asta e răzbunare. Sistemul nostru de învățământ este oricum greșit și știți și dumneavoastră și mulți alți profesori asta.

"Încercați să rămâneți în inimile acestor copii ca o prietenă"

La ce îi vor folosi adultului de mâine radicalii și ecuațiile sau altele dacă va lucra, de exemplu, într-un supermarket? Sau va lua drumul străinătății? La nimic, vă spun eu! Știți cu câtă frică se gândesc elevii de clasa a V-a că le-ați putea fi dumneavoastră profesoară? Și cât răsuflă de ușurați când află că nu veți fi dumneavoastră?

Încercați să rămâneți în inimile acestor copii ca o prietenă, ca o soră mai mare, ca un om care le-a deschis un drum în viață. Dacă ei aleg să nu o ia pe acel drum, dacă nu le place sau se împotmolesc, nu e vina dumneavoastră. Își vor aminti însă, cu drag de profa de mate", a transmis femeia.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt2
YesMy