Scrisoare Giuliani. Orban: Nu înțeleg de ce Maior a făcut asta

Ludovic Orban
Ludovic Orban

Președintele PNL, Ludovic Orban, și-a exprimat punctul de vedere cu privire la scrisoarea transmisă de Rudolph Giuliani Președintelui Klaus Iohannis și liderului Camerei Deputaților, Liviu Dragnea.

I s-a acordat o importanță prea mare. Domnul Giuliani nu deține nicio funcție oficială în statul american. Nu reprezintă o poziție oficială din partea unei instituții, Senat, Camera Reprezentanților, Departamentul de Stat, Președinția Americii. Este un punct de vedere personal. Pozițiile oficialilor români trebuie să fie luate după pozițiile exprimate de reprezentanții SUA, respectiv de ambasador și de misiunea diplomatică din România. Cred că i s-a acordat o importanță prea mare acestui subiect. Faptul că este speculat că este avocatul lui Donald Trump, acolo e o relație contractuală între două persoane. Nu trebuie interpretată această poziție ca o poziție oficială a SUA., a afirmat liderul PNL, Ludovic Orban, la România TV.

Totodată, președintele liberalilor nu înțelege de ce George Maior s-a exprimat cu privire la această scrisoare. 

Nu înțeleg de ce trebuia să se exprime domnul Maior. Sunt de acord că un ambasador trebuie să respecte instrucțiunile și pozițiile statului român. Probabil aici este o exprimare datorită faptului că domnul Maior este într-o poziție subiectivă. Înainte de a fi ambasador în SUA a întreținut poziția de director al SRI.'', a adăugat Orban.

Vezi și: Maior, scrisoare Giuliani. Manda: Muncă de șef de securitate. Solicitări la Washington

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel