Scrisoare, Giuliani către Iohannis. Maior: Este iniţiată de...

George Maior , ambasadorul României la Washington
George Maior , ambasadorul României la Washington

Ambasadorul României în SUA, George Maior, a afirmat luni că Rudolph Giuliani este un personaj 'spumos', iar scrisoarea transmisă de acesta autorităţilor române reprezintă 'expresia unui lobby iniţiat de anumite forţe. 

'Domnul Giuliani este un personaj spumos şi extrem de combativ în discuţiile din SUA. Nu ştiu dacă mai este avocatul domnului Trump. Verificaţi acest lucru. În orice caz, ea (n.r. - scrisoarea) este expresia unui lobby iniţiat de anumite forţe, care sunt interesate de apărarea unor personaje de la noi care au avut probleme cu justiţia', a spus Maior, întrebat despre scrisoarea transmisă de Giuliani preşedintelui Klaus Iohannis, preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului şi premierului Viorica Dăncilă.

Administrația americană, percepție neschimbată

În ceea ce priveşte protestele din 10 august, el a afirmat că nu a sesizat o percepţie mai deosebită din partea Administraţiei americane. 'Eu încerc în cadrul acestui dialog să promovez interesele noastre strategice, de securitate, economice, politice. Nu am avut discuţii despre acest lucru. Nu am sesizat vreo percepţie mai deosebită din partea Administraţiei americane', a afirmat ambasadorul. Pe de altă parte, el nu a dorit să se pronunţe asupra evaluării anunţate de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, privind activitatea procurorului general Augustin Lazăr. Ambasadorul George Maior a fost prezent luni la Reuniunea diplomaţiei române. 

Giuliani i-a scris președintelui Iohannis pentru a-și exprima „îngrijorarea în legătură cu prejudiciul continuu adus statului de drept în România, comis sub pretextul aplicării cu eficienţă a legii”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel