EXCLUSIV  Scrisoare din 1979, găsită într-o sticlă pe o plajă din Mamaia. Marea surpriză: Cine a scris-o și ce urmează

Un constănțean a găsit pe o plajă din Mamaia o sticlă care avea înăuntru un bilet scris în anul 1979. A decis să o caute pe autoarea scrisorii. Ce a urmat apoi este de-a dreptul impresionant. 

Constantin Nistor a devenit popular pe rețelele de socializare după ce a postat un mesaj în care anunța că a găsit o sticlă misterioasă pe o plajă din Mamaia. Constănțeanul spunea că o caută pe autoarea scrisorii care datează din 20 iulie 1979. Mii de oameni s-au mobilizat pentru ca sticla să ajungă înapoi la proprietar. Într-un final, bărbatul a reușit să-l găsească pe fratele celei care a scris scrisoarea. Constănțeanul a povestit în exclusivitate pentru DC NEWS cum a început această aventură.

Cum a descoperit sticla

"Mă plimbam pe plajă și am văzut acea sticlă. Inițial nu am vrut să o ating, însă m-a făcut curios faptul că se vedea ceva în interior, așa că m-am încumetat să o deschid.", a povestit Constantin Nistor.

În interiorul sticlei a descoperit o scrisoare care datează din 20 iulie 1979. A fost scrisă de o adolescentă în vârstă de 16 ani din Iași care se afla la mare împreună cu fratele său în vârstă de 10 ani. Copii pe atunci, cei doi au scris o scrisoare pe care au băgat-o într-o sticlă și au îngropat-o în nisip, în speranța că aceasta va fi găsită peste ani. 

Care era mesajul adolescentei

Autoarea scrisorii a cerut ca cel care v-a găsi sticla să o caute pe ea sau pe membrii familiei sale pentru a o returna. Tânăra a lăsat chiar și mai multe adrese la care putea fi găsită.

"Dragă cititorule, mă numesc Oprea Gabriela Carmen, în etate de 16 ani, născută în orașul Iași. Am venit aici pentru a petrece vacanța mare împreună cu părinții mei și fratele mai mic, Liviu, în etate de 10 ani. Împreună cu noi a mai venit și unghiul nostru, Oprea Florian, tot din Iași. Dragă cititorule, aici fiind inspirată de valurile mării am scris aceste rânduri simple pentru a vedea cine și când va scoate la lumina soarelui aceste rânduri. Insist cu rugămintea ca cel ce va să o găsească să ia legătura cu adresele de mai sus pentru a verifica cât timp a stat această scrisoare ascunsă aici sub nisip la malul mării, la 1 metru adâncime. Promit că atât eu cât și fratele meu vom purta legătura pe calea corespondenții.", este o parte din mesajul scrisorii. 

În sticlă copiii au mai pus și ambalaje de caramele din acea vreme, o etichetă și un ambalaj de "Vegeta".

Constantin a început căutările

Constantin Nistor spune că atunci când a citit mesajul nu a stat mult pe gânduri și a decis să o caute pe autoare, chiar dacă au trecut 41 de ani de când aceasta a fost scrisă. A postat un mesaj pe rețelele de socializare, iar mii de oameni s-au mobilizat.

"Nu mă așteptam la o reacție atât de puternică din partea mediului online pentru că am spus că cineva îl va vedea, dar nu va fi băgat în seamă. Totul a luat amploare. Am primit mii de mesaje, am fost și sunat de anumite persoane cum că i-ar cunoaște. Totul a fost peste așteptări.", a mărturisit Constantin.

Scrisoarea va ajunge în mâinile autoarei

Constantin a reușit să îl găsească pe fratele celei care a scris scrisoarea, adică acel băiețel de 10 ani despre care se vorbea în mesaj. La 41 de ani distanță, scrisoarea va ajunge în mâinile autoarei.

"Am  reușit să iau legătura cu fratele doamnei din scrisoare. Fiind mai multe persoane trecute în scrisoare, printre care și unchiul care între timp a decedat... Am reușit să vorbesc cu dumnealui și mă voi întâlni pentru a îi înmâna tot ceea ce am găsit în sticlă. Nu a fost o reacție deosebită. Își amintea de acel moment. Cred că aproape de Crăciun ne vom  vedea la Piatra Neamț. El a spus că va veni și este dispus să ne întâlnim.", a povestit Constantin.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel