De ce nu vrea Sebastian Bodu ca Becali să fie grațiat

Sebastian Bodu nu vrea sub nicio formă ca Gigi Becali să fie grațiat și are un motiv important pentru a susține acest lucru.

Europarlamentarul este revoltat că latifundiarul din Pipera vrea să fie eliberat cât mai repede printr-o astfel de cerere. Sebastian Bodu – printr-o scrisoare deschisă adresată lui Traian Băsescu – face un apel pentru ca cererea lui Becali să fie respinsă.

"Vă scriu aceasta scrisoare deoarece în recentele declaraţii publice ați lăsat deschisă posibilitatea graţierii lui Gigi Becali, condamnat la închisoare cu executare (și) pentru fapte de corupție. Declaraţia Dumneavostră mă obligă, atât ca cetăţean, dar şi ca om implicat în efortul de consolidare a instituţilor statului de drept, să vă adresez apelul public de a respinge graţierea condamnatului Gigi Becali. Alături de multi români, cred că o decizie contrară, o premieră în acest mandat al Dumneavoastră, ar reprezenta un semnal negativ atât pentru cei implicați în impunerea legii, cât şi pentru acești români, care au început să își câştige încrederea în Justiţia statului lor", scrie Sebastian Bodu.

În opinia sa, o astfel de hotărâre ar reprezenta un semnal negativ nu doar pentru oamenii care au început să creadă în justiția din România, ci și pentru cei implicați în aplicarea legii.

"Condamnarea lui Gigi Becali a însemnat un mare pas înainte în procesul de instituire a echilibrului moral și juridic. Ca și în cazurile Năstase ori al transferurilor din fotbal, sentințele definitive au dat speranță multora că Justiţia devine funcţională şi nepărtinitoare inclusiv cu aceia care s-au comportat ca stăpâni de facto ai ţării şi imuni în faţa legii, bazându-se pe notorietate, pe poziţie politică ori pe avere. De aceea o graţiere influențată de campanii pseudoumanitare şi manipulatorii, concepute doar ca să stoarcă lacrimi gratuite, ar pune în pericol singurul sprijin pe care îl are astăzi Justiția: încrederea milioanelor de români care vor să trăiască într-o societate morală şi dreaptă.

Închei, Domnule Președinte, cu speranța că veți ține cont de toate acestea și nu veți da curs cererii de grațiere pe care Gigi Becali o cere cu o milă lipsită de orice demnitate, cerere ce pune atât de evident în lumină deosebirea dintre un baci și un cioban", a conchis Sebastian Bodu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel