Scriitoarea Ileana Vulpescu, ultimele clipe. Mărturisire emoționantă: E un om trecut jumătate dincolo

Darius Muresan / 09 Martie 2018 / 18:44 Salveaza PDF Comentarii

Starea de sănătate a scriitoarei Ileana Vulpescu este extrem de gravă.

Ileana Vulpescu a rămas singură după ce în 2012 și-a pierdut și fiica și soțul. 

Ajunsă la 85 de ani, starea de sănătate a scriitoarei s-a inrăutățit. Potrivit România TV, a fost deja chemat și un preot care a spovedit-o și a împărtășit-o pe scriitoarea Ileana Vulpescu.

Luiza Iosif, o apropiată a a Ilenei Vulpescu a făcut o mărturisire emoționantă, scrie și Kanal D: „Azi am fost la Ileana. M-am dus să o văd și să vorbim de ale noastre. Greșit. Nu am văzut-o pe Ileana. Am văzut un om trecut „jumătate dincolo". . .S-a bucurat când m-a văzut. M-a recunoscut și am vorbit câteva cuvinte. I-am dus preotul, care a spovedit-o și a împărtășit-o", a dezvăluit Luiza Iosif, prietena Ilenei Vulpescu.

Ileana Vulpescu, după o licență în Litere (limba și literatura franceză), la Facultatea de Filologie a Universității din București (1953-1958), a lucrat ca lexicograf la Institutul de Lingvistică al Academiei și a colaborat la redactarea lucrărilor Dicționarul limbii române și Dicționarul explicativ al limbii române (1959-1975).

Din anul 1972, Ileana Vulpescu este membră a Uniunii Scriitorilor din România. Cel mai cunoscut roman este Arta conversației, care a reușit să ajungă best-seller înainte de 1989. Romanele ei au fost traduse în slovacă ("Rămas-bun casei părintești"), maghiară ("Arta conversației"), italiană ("Sărută pământul acesta") și franceză ("Arta conversației").

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.29