Scorul DNA, în favoarea PDL: 2 la...

Victor Ponta a recunoscut, la Antena 3, că a făcut o înțelegere cu Traian Băsescu în ceea ce privește numirea Laurei Codruța Kovesi la conducerea DNA, fiind mai degrabă o soluție de compromis: "N-avem procuror șef la DNA, era practic tot Daniel Morar, pentru că el conducea și DNA, aveam o mare situație de blocaj. Și am spus eu propun Procurorul General pe care l-a propus doamna Pivniceru, Tiberiu Nițu, și domnul Băsescu va propune la DNA”.

La acea vreme, Crin Antonescu a fost surprins de această decizie și – după cum scrie Luju.ro – numirea Laurei Codruța Kovesi a fost una dintre cele mai mari greșeli ale USL-ului. Numirea sa a avut două consecințe: pe de-o parte menținerea unui om al președintelui la conducere și pe de altă parte cercetarea unui număr mare de lideri USL, lucru care nu s-a întâmplat și cu oamenii din PDL.

Lumea Justiției a arătat că după desemnarea Laurei Codruța Kovesi la DNA, au fost puși sub urmărire penală sau trimiși în judecată 20 de politicieni din USL în perioada mai 2013 – februarie 2014. Pe de altă parte, de aceeași soartă au avut parte doar doi politicieni din PDL.

20 de oameni din USL

Este vorba despre Frâncu Emilian-Valentin, Cherecheș Cătălin, Boșcodeală Constantin Octavian, Silaghi Ovidiu Ioan, Costin Gheorghe, Dobrițoiu Corneliu, Severin Adrian, Silaghi Ovidiu Ioan, Nicolae-Liviu Dragnea, Bădălău Nicolae, Miron Tudor Mitrea, Bocăneanu Emanoil Cătălin, Prioteasa Ion, Coman Gheorghe, Constantin Nicușor Daniel, Chițoiu Laura Elena, Mazăre Radu Ștefan, Cosma Vlad Alexandru, Rușanu Radu Dan, Chițoiu Daniel, David Cristian.

Pe de altă parte, doar doi membri ai PDL au avut probleme cu DNA de la numirea Laurei Codruța Koveși. Ne referim la Ioan Oltean și Stelian Fuia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel