Şcolile vor reţine din nou contribuţia către sindicate

Ministrul interimar al Educaţiei, Cercetării, Tinerertului şi Sportului, Liviu Marian Pop, a emis un ordin prin care împuterniceşte unităţile de învăţământ să reţină din nou cotizaţia cadrelor didactice către sindicate.

Costin Munteanu

Pop anulează astfel Ordinul fostului ministru al Educaţiei, Daniel Funeriu, care îi obliga pe profesori să achite contribuţiile direct la sindicate. De asemenea, Funeriu interzicea contabililor din şcoli să reţină şi să direcţioneze, la salariu, banii pentru ratele la bănci ale profesorilor. Numeroase cadre didactice şi-au exprimat nemulţumirea atunci, susţinând că ministrul îi obligă să stea la cozi pentru a-şi achita ratele.

Fiecare cadru didactic (membru de sindicat) contribuie, în fiecare lună, cu 1% din salariu către organizaţiile sindicale din învăţământ.

Liviu Pop, fost secretar general al Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) a criticat ordinul fostului ministru Funeriu încă de la emitere. De cealaltă parte, Daniel Funeriu spunea că a emis respectivul Ordin pentru a elimina obligativitatea plăţii contribuţiei către sindicate. Totuşi, şcolile nu reţineau decât contribuţiile cadrelor didactice membre de sindicat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel