Școlile din Marea Britanie se redeschid parțial din 1 iunie

Premierul Boris Johnson confirmă redeschiderea parţială a şcolilor la 1 iunie.

Premierul Boris Johnson şi-a confirmat duminică planul de relaxare treptată ce vizează redeschiderea parţială a şcolilor începând cu 1 iunie, după mai mult de două luni de măsuri de izolare instituite pentru a limita răspândirea epidemiei noului coronavirus, informează AFP, scrie Agerpres. 

Întoarcerea la şcoală va fi treptată şi se va face pe grupe de vârstă pentru şcolile primare. Într-o primă fază vor reveni la şcoală elevii cu vârste cuprinse între 4 şi 6 ani şi 10 - 11 ani în Anglia, a declarat premierul Johnson în timpul unui briefing de presă consacrat măsurilor de combatere a noului coronavirus.

Pregătiri pentru examene 

Elevii de liceu vor relua cursurile mai târziu, a adăugat şeful executivului britanic, menţionând că elevii şi profesorii vor fi în contact pentru a pregăti examenele începând cu 15 iunie.

Ca în multe ţări, condiţiile impuse pentru redeschiderea şcolilor fac subiectul unor controverse şi în Marea Britanie, cea de-a doua ţară la nivel global în ceea ce priveşte numărul de decese provocate de COVID-19, cu aproape 37.000 de morţi şi cu un bilanţ de peste 41.000 de cazuri de îmbolnăviri.

Mai multe autorităţi locale exclud redeschiderea şcolilor începând cu 1 iunie în Anglia, în timp ce şcolile rămân închise în Scoţia, Ţara Galilor şi Irlanda de Nord, care au competenţe să decidă la nivel local în acest domeniu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel