Şcolile din Londra, îndemnate de autorităţi să renunţe la alimentele care conţin zahăr

Toate şcolile din Londra ar trebui să renunţe la alimentele care conţin zahăr până în 2022, au precizat autorităţi sanitare din capitala Marii Britanii într-un nou raport, potrivit Xinhua. 

Cel puţin unul din patru copii din Londra are carii dentare până la vârsta de cinci ani, situaţia fiind mai gravă în anumite regiuni ale capitalei britanice, potrivit unui raport dat publicităţii miercuri de Comitetul de Sănătate al London Assembly. 'Zahărul este una dintre cauzele principale', a precizat un purtător de cuvânt al London Assembly. Una dintre principalele măsuri de prevenţie propuse de raport este ca toate şcolile din Londra să devină sugar-free până în 2022, ceea ce înseamnă că băuturile îndulcite, chipsurile sau ciocolata nu vor fi permise în pacheţelele cu mâncare, a precizat purtătorul de cuvânt.

La nivel naţional însă, Departamentul pentru Educaţie al Regatului Unit permite încă şcolilor să servească în pauza de prânz produse care conţin zahăr, inclusiv desert, prăjituri şi biscuiţi. Cu toate acestea, multe şcoli din Londra au renunţat la produsele care conţin zahăr în mod voluntar. Unele dintre aceste instituţii au dus demersul mai departe şi au interzis toate băuturile carbogazoase, atât cele îndulcite, cât şi cele neîndulcite, servind doar apă, mai precizează raportul. Documentul spune că este nevoie ca elevii să se spele pe dinţi sub supervizare în şcoli şi sugerează ca toţi copiii să meargă la dentist înainte de împlinirea vârstei de un an. Totodată, raportul îl sfătuieşte pe primarul Londrei, Sadiq Khan, să desemneze un specialist stomatolog în cadrul unui proiect guvernamental împotriva obezităţii la copii, informează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel