Școlile ar putea avea patru ore de sport pe săptămână

sport dece
sport dece

Premierul Victor Ponta i-a cerut public, astăzi, ministrului Educației Remus Pricopie, ca în ședința de Guvern să prezinte modalitatea de aplicare a unui program care să asigure implementarea a patru ore de sport pe săptămână în școli.

”Am şi eu câteva puncte fixe şi nu mă las până nu le realizez. Cred că dacă reuşiţi şi implementaţi programul cu până la patru ore de sport pe săptămână în şcoli, nu într-un an sau doi, dar pe termen mediu şi lung, cred că am făcut ceva pentru ţara asta şi pentru tineri", i s-a adresat Victor Ponta lui Remus Pricopie. Premierul a precizat că "se va spune că nu se poate", că este greu de implementat un astfel de program, dar a precizat că este important ca tinerii să fie convinşi încă din clasele mici să facă sport.

Ministrul Educației, Remus Pricopie, a spus recent că începând de anul viitor, de la clasele a V-a și a IX-a, vor fi schimbate planurile cadru și vor fi introduse gradual patru ore de educație fizică pe săptămână.

Ministrul Tineretului și Sportului, Nicolae Bănicioiu a afirmat și el că a purtat discuții cu premierul pe această temă. ”Am discutat şi cu domnul Ponta despre posibilitatea măririi orelor de sport din şcoli şi a fost extrem de deschis propunerii noastre. Asta e o măsură urgentă. Propun să mergem undeva spre patru ore de educaţie fizică pe săptămână. De asemenea, trebuie să promovăm competiţiile interşcolare, pentru că altfel nu ajungem nicăieri. Prioritatea primului an de mandat este să avem această problemă rezolvată până la începutul noului an şcolar”, a declarat Bănicioiu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel