Urmărește emisiunea live


ȘCOLI ÎNCHISE din cauza vremii - LISTĂ 6 februarie 2020

Ministerul Educației anunță suspendarea cursurilor în mai multe județe. Vezi lista completă.

UPDATE: Un număr de 154 de unităţi de învăţământ, din peste 40 de localităţi din judeţul Constanţa, au suspendat joi cursurile din cauza efectelor produse în urma înrăutăţirii condiţiilor meteorologice, potrivit ultimei centralizări prezentate de Inspectoratul Şcolar Judeţean.

"Din raportările directorilor primite până la ora 13,00, la nivelul judeţului Constanţa avem 154 de unităţi de învăţământ (din care 49 cu personalitate juridică) în care s-au suspendat cursurile din următoarele motive: drumuri blocate, întreruperea curentului electric, a căldurii şi a apei potabile, trafic rutier îngreunat care determină sincope privind naveta elevilor şi a cadrelor didactice", a transmis ISJ Constanţa, potrivit Agerpres.

Potrivit conducerii ISJ, cursurile vor fi reluate în funcţie de evoluţia condiţiilor meteorologice, orele pierdute urmând să fie recuperate, conform hotărârilor consiliilor de administraţie ale respectivelor unităţi de învăţământ.

UPDATE: Elevii unei clase de la o şcoală din Zalău nu merg la ore joi şi vineri, cursurile fiind suspendate după ce şase cazuri de gripă au fost înregistrate în colectivul clasei.

"Este vorba de o singură clasă a I-a de la Şcoala "Corneliu Coposu" din Zalău. S-a luat decizia suspendării cursurilor pentru două zile, azi şi mâine, pentru că că oricum era absenteism ridicat, datorită unor viroze, însă au fost şi şase cazuri de gripă", a declarat, pentru Agerpres, Ligia Marincaş, directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DPS) Sălaj.

Potrivit sursei citate, în ultima săptămână s-au întregistrat, la nivel judeţean, 181 de cazuri de gripă, din care cele mai multe, 57, la copii cu vârste cuprinse între 5 şi 14 ani.

_______________________________________________________________________________________________

Ministerul Educației anunță suspendarea cursurilor în Municipiul Tulcea, în județul Vrancea, dar și în mai multe localități din Constanța și Giurgiu, din cauza condițiilor meteo nefavorabile. Școlile din Brăila, Buzău, Călărași și Ialomița sunt închise, de asemenea,conform unei informări anterioare. Astfel, elevii din Municipiului Tulcea și din județul Vrancea nu vor merge, joi, la școală, scrie Mediafax.

CONSTANȚA

La nivelul județului Constanța, mai multe localități au suspendat cursurile, respectiv Târgușor, Dumbrăveni, Pantelimon, Cerchezu, Mihai Viteazu, Topalu, Hârșova, Bărăganu, Independența, Crucea, Ion Corvin, Comana, Grădina, Adamclisi, Fantanele, Lipnita, Rasova, Deleni, Horia, Seimeni, Mereni, Ghindaresti, Tortoman, Silistea, Ciobanu.

GIURGIU

În plus, anunță MEC, și în Giurgiu școlile și grădinițele din mai multe localități sunt închise. Este vorba despre Letca Nouă, Malu, Putineiu, Schitu, Slobozia, Stănești, Toporu, Frasinu, Mihai Bravu, Ghimpați, Bulbucata, Bucșani, Călugăreni, Daia, Frățești, Comana, Gogoșari, Greaca, Hotarele, Iepurești, Izvoarele. Anterior, în cursul zilei de marți, MEC a anunțat că școlile din Brăila, Buzău, Călărași și Ialomița vor fi închise, joi, din cauza viscolului și a vântului puternic.

HARGHITA

„Tot din aceste cauze, vor fi suspendate cursurile de la Liceul „Liviu Rebreanu" și Școala Gimnazială „Geo Bogza" din localitatea Bălan, județul Harghita. În județul Tulcea, cursurile vor fi suspendate la unitățile de învățământ din județ, cu excepția municipiului", anunța sursa citată.

Un număr de 18 județe din Muntenia, Moldova și Dobrogea sunt joi de la ora 8.00 sub avertizare cod portocaliu de ninsori și viscol, iar alte patru sub cod galben. Avertizările expiră la ora 12.00, respectiv 15.00. Potrivit meteorologilor, rămân sub avertizare cod portocaliu județele Brașov, Covasna, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Gorj, Sibiu, Alba, Hunedoara, Vrancea, Galați, Buzău, Brăila, Tulcea, Ialomița, Constanța și Călărași.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel