Şcoala profesională. Andronescu, decizie

Mihai Ciobanu / 01 feb 2019 / 14:10 Salveaza PDF Comentarii
Școală
Școală

Ecaterina Andronescu a declarat, vineri, la Arad, că şi-a propus ca toate şcolile profesionale din ţară să devină de tip dual, pentru că avantajele sunt mai mari, fiind implicaţi angajatorii, care asigură nu doar locuri de practică pentru copii, dar şi locuri de muncă la finalizarea studiilor. 

"Şcoala profesională în România e de două tipuri: şcoala profesională clasică şi şcoala profesională duală. Mi-am propus ca toată şcoala profesională să fie de tip dual. Care e diferenţa dintre cele două tipuri? În şcoala profesională duală intervine angajatorul, intervine şi cu susţinere, intervine cu locuri de practică şi, mai ales, intervine cu susţinerea locurilor de muncă, adică prin oferta aceasta de locuri de muncă, angajatorul dă multă încredere şcolii profesionale şi părinţilor elevilor din aceste şcoli, că la finalizarea şcolii au unde să lucreze", a declarat ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu. 

"Nu am desfiinţat niciodată o şcoală profesională"Aceasta a precizat că, în mandatele sale anterioare, a încercat să restructureze şi să adapteze şcoala profesională la cerinţele pieţei muncii. "Nu am desfiinţat niciodată o şcoală profesională. O şcoală profesională se desfiinţează prin lege (...) Ceea ce am încercat eu să fac şi în primul mandat 2001-2003, şi în 2009, a fost să restructurez şi să adaptez şcoala profesională la cerinţa de pe piaţa muncii. În 2003, reuşisem să parcurg toate judeţele şi să adaptez aceste şcoli profesionale, când m-am întors în 2009, era exact situaţia de dinainte de 2003", a spus ministrul Educaţiei. 

Vezi şi: Încă un deputat PSD şi-a anunţat trecerea la Pro România

Bădulescu amenință cu denunțuri: Trebuie să ştiţi

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25