EXCLUSIV  Şcoală online şi după pandemie. Cîmpeanu, răspuns pentru elevi şi profesori: Suntem obligaţi să luăm în considerare digitalizarea cât mai rapidă

Foto: cottonbro - Pexels
Foto: cottonbro - Pexels

Ministrul Educaţiei a anunţat că nu se va renunţa la sistemul de predare online după ce se va termina pandemia. 

"După ce această perioadă se va încheia – şi sunt convins că se va încheia – şcoala românească va merge mai mult către predarea online. Din această perspectivă, suntem obligaţi să luăm în considerare digitalizarea cât mai rapidă a sistemului de educaţie. Să luăm în calcul posibilitatea predării online acolo unde ea este adecvată – mă refer aici nu doar la conectivitatea şi dispoziţie echipamente IT, ci la pregătirea profesorilor pentru a preda online, un lucru foarte diferit de predarea clasică în care profesorul are, mai degrabă, un rol de facilitator de învăţare – şi mă refer, de asemenea, la disponibilitatea platformelor de evaluare şi examinare online, prin care să avem procesul de învăţare finalizat cu o evaluare relevantă.

În prezent, nimeni nu poate garanta că cei care au răspuns din spatele unor ecrane – mai ales atunci când camerele au fost închise – sunt cei care chiar trebuiau să răspundă. Şi asta afectează foarte mult relevanţa examinării şi evaluării", a declarat, la DC News, în emisiunea moderată de Răzvan Dumitrescu, Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei.

VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel