UPDATE: Şcoală evacuată în Capitală. Mai mulţi copii au ajuns la spital. ISU Bucureşti: Au inhalat un gaz toxic

O şcoală din sectorul 4 al Capitalei a fost evacuată, iar mai mulţi copii au nevoie de îngrijiri medicale. 

UPDATE: Inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti au decis, marţi, închiderea Şcolii nr. 133 pentru trei zile, potrivit unei informări a Ministerului Sănătăţii.

'Urmare a primelor verificări, inspectorii DSPMB au luat ca primă măsură închiderea operativă a unităţii de învăţământ pe o durată de 72 de ore. Controlul DSPMB continuă, un raport va fi prezentat ministrului Sănătăţii', se arată în informare.

UPDATE: Potrivit unor noi date furnizate de Ministerul Sănătăţii, 15 elevi au ajuns la Spitalul Clinic de Urgență Copii Grigore Alexandrescu şi doi la Marie Curie. 

UPDATE: Până în acest moment 24 de elevi au fost examinati la cabinetul scolar, 7 au ajuns la Spitalul Grigore Alexandrescu, iar 2 au ajuns la Marie Curie, informează Ministerul Sănătăţii. 

UPDATE: Până în acest moment sunt 6 copii cu vârste între 11-14 ani care au fost transportaţi la spital (4 la Grigore Alexandrescu şi 2 la Marie Curie), informează ISU. 

Este vorba despre o şcoală din cartierul Berceni, unde ar fi avut loc o dezinsecţie. Copiii au început să se simtă rău din cauza mirosului puternic de chimicale, astfel că s-a trecut la evacuarea tuturor. 

Opt copii primesc îngrijiri medicale de la echipajele venite la faţa locului. Potrivit martorilor, miroase puternic a pesticid, pentru că dezinsecţia a fost făcută cu o seară în urmă, iar în procesul verbal nu a fost specificat faptul că timp de 24 de ore nu trebuie permis accesul vreunei persoane în incintă. 

ISU: Au inhalat un gaz toxic

"Este vorba despre şcoala 133, unde mai mulţi copii au acuzat dureri de cap şi alte simptome, şi este posibil ca acest lucru să se fi întâmplat din cauza inhalării unui gaz toxic. A fost deplasat un echipaj care va determina cauza. A fost transportată o fată de 14 ani la Marie Curie. Se evacuează acum toată şcoala, sunt trei ambulanţe în incinta şcolii şi cinci în deplasare. Nu a fost identificată substanţa acum, dar din ce au identificat echipajele medicale este posibil să fie şi alţi copii transportaţi la spital", a declarat Daniel Vasile, purtătorul de cuvânt al ISU Bucureşti. 

Potrivit ISU, în acest moment sunt 15 copii în evaluare medicală. S-a trimis la caz şi ATPVM (autospeciala pentru victime multiple).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel