Şcoala 133, evacuată. Primarul Daniel Băluţă anunţă rezilierea contractului cu firma de dezinsecţie

Primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă, a anunţat că va rezilia contractul cu firma care a făcut dezinsecţia la şcoala 133, evacuată în cursul zilei de marţi. 

„Am decis rezilierea contractului și demararea unei noi proceduri astfel încât, până mâine, să putem face această activitate cu altă societate comercială. (...) Este un lucru simplu și extrem de rău. În momentul în care 22 de copii ajung la spital, devine o evidență că cineva nu și-a facut corect treaba", a spus Băluță, miercuri.

Un număr de opt elevi, din totalul de 22 câți au ajuns, inițial, la Spitalele „Grigore Alexandrescu" și „Marie Curie" din Capitală, sunt în continuare internați, după ce au spus că se simt rău din cauza dezinfecției care s-a făcut în Școala 133, anunță ISMB. Conform Inspectoratului Școlar al Municipiului București (ISMB), cinci dintre ei sunt la „Grigore Alexandrescu", iar trei la „Marie Curie".

Dosar penal pentru vătămare corporală 

Polițiștii Capitalei s-au sesizat din oficiu și au deschis un dosar ce vizează săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală din culpă, după ce mai mulți elevi de la Școala 133 s-au simțit rău din cauza igienizării care a fost făcută în unitatea de învățământ.

„Cercetările sunt efectuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4", menționează sursa citată, conform Mediafax. 

Școala 133 din Capitală a fost evacuată, marți, după ce mai mulți elevi s-au simțit rău din cauza substanțelor folosite la igienizare. Un număr de 22 de copii au ajuns la spital, pentru investigații amănunțite. Igienizarea a fost făcută de Primăria Sector 4, care a precizat, marți, că firma care a făcut deratizarea în Școala 133 a folosit substanțele Bionet A15 și Insektum, ambele fiind omologate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel